Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirgizas pasieniečiams pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą, nors turėjo tikrą

Medininkų kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė vilkiką vairavusį kirgizą, kuris patikros metu pateikė, įtariama, suklastotą lenkišką vairuotojo pažymėjimą. Vėliau paaiškėjo, kad užsienietis turėjo ir tikrą savo šalies vairuotojo pažymėjimą, tačiau jo kažkodėl tikrinamas nerodė.
Kirgizijos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys
Kirgizijos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys / VSAT nuotr.

Naktį iš antradienio į trečiadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojančio vilkiko DAF lietuviškais numeriais su puspriekabe „Krone“ dokumentus. Puspriekabė buvo paženklinta baltarusiškais registracijos numeriais.

Vilkiką vairavęs Lietuvos įmonėje dirbantis 39-erių Kirgizijos pilietis Padvarionių pasieniečiams pateikė tvarkingus tranporto priemonių dokumentus.

Jo pateiktas lenkiškas vairuotojo pažymėjimas sukėlė įtarimų. VSAT pareigūnai nustatė, kad esą kirgizo vardu išduotas dokumentas yra, įtariama, suklastotas.

Vairuotoją pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą kirgizui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Pasieniečiai adminstracinės teisenos už vairavimą neturint tam teisės nepradėjo. Mat vėliau paaiškėjo, kad Kirgizijos pilietis turėjo ir galiojantį savo šalies varuotojo pažymėjimą, kurio dokumentų patikros metu kažkodėl nerodė.

Vilkikas su puspriekabe perduotas kitam asmeniui, turėjusiam teisę vairuoti tokios kategorijos transporto priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius