Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirtis mirtinų narkotikų platintojams Klaipėdoje: nužudyti gali kelios smėlio smiltelės

Klaipėdoje pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl asmenų, kurie neteisėtai platino narkotinius ir psichotropinius vaistus.
Uostamiestyje platintas itin pavojingas narkotikas, nuo kurio būta ir mirčių..
Uostamiestyje platintas itin pavojingas narkotikas, nuo kurio būta ir mirčių.. / Klaipėdos VPK nuotr.

Uostamiesčio teisėsaugininkai tyrimus dėl itin stipraus sintetinio narkotiko – fentanilio platinimo pradėjo dar 2017 metais, gavę duomenų, kad Klaipėdoje padažnėjo atvejų, kai gyventojai daugiabučių laiptinėse aptikdavo sunkiai aplinkoje besiorientuojančius, nuo kvaišalų apsvaigusius narkomanus. Būta ir mirtinų apsinuodijimų, nes žmogų gali nužudyti vos kelioms smėlio smiltelėms prilygstantis fentanilio kiekis.

VIDEO: Kirtis mirtinų narkotikų platintojams Klaipėdoje: nužudyti gali kelios smėlio smiltelės

Pernai Klaipėdos apylinkės teismas 2 metų laisvės atėmimo bausme nuteisė taksistą, kuris platino šį pavojingą narkotiką. Ikiteisminio tyrimo metu tyrėjai gavo duomenų ir apie kitus sintetinį opioidą, skirtą itin stipriam skausmui malšinti, bei kitus ribotos apyvartos vaistus platinusius asmenis.

Gegužę baigtame ikiteisminiame tyrime baudžiamojon atsakomybėn patraukti septyni asmenys, tarp jų keturi – už kvaišalų platinimą. 34-erių vyrui, 2013 m. už psichotropinių vaistų platinimą kaltintam, tačiau teisme išteisintam gargždiškiui, šį kartą pareikštas kaltinimas dėl kvaišalų platinimo dideliais kiekiais.

Pas kaltinamuosius paimti pleistrai su narkotine medžiaga – fentaniliu ir tabletės su psichotropinėmis medžiagomis – klonazepamu ir tramadoliu.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius