Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 05 /12:07

Kitai barikadų pusei atstovaujantis Darius: Drąsiaus Kedžio šalininkai yra įtikėję šita byla

Ketvirtadienio rytą Klonio gatvėje Garliavoje, netoli Venckų ir Kedžių namų, įsikūrė kitai barikadų pusei atstovaujantis vyras, prisistatęs piliečiu Dariumi. Jo įsitikinimu, gyvename teisinėje valstybėje, todėl teismo sprendimas perduoti D.Kedžio dukrą motinai Laimutei Stankūnaitei turi būti įvykdytas.
Pilietis Darius nori, kad teismo sprendimai būtų vykdomi
Pilietis Darius nori, kad teismo sprendimai būtų vykdomi. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jį stebina, kad mergaitės globėja – D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė – pati yra teisėja ir  priiminėja sprendimus, kurie turi būti vykdomi, tačiau pati teismo sprendimą atsisako vykdyti.

„Nėra jokių asmeniškumų. Nepažįstu L.Stankūnaitės, tačiau noriu, kad teismų sprendimai būtų vykdomi, nes gyvename teisinėje valstybėje, o ne anarchijoje“, – sakė Darius.

Jis, kartu su 2 metų vilkšune Dina, kuriai ant kaklo kabojo plakatas „Pabandykit iš manęs atimti vaiką“, į Klonio gatvę atvyko kukliu „Audi 80“, ant kurio langų buvo prikabinti rausvos spalvos popieriaus lapai su šūkiais: „Nejau taip paprastai galima atimti vaiką“, „Prieš įstatymą visi lygūs. Tačiau kodėl vieni lygesni?“.

Vyras teigė nebijantis ryžtingai nusiteikusių D.Kedžio šalininkų: „Su jais sutariame gerai, nesipykstame. Buvau atvykęs pirmadienį ir kalbėjausi su jais. Jie – normalūs žmonės, tačiau yra įtikėję į šią bylą, lyg musulmonai į Koraną.“

Kodėl esate čia? – 15min.lt paklausė Dariaus.

– Todėl, kad nesutinku su Neringos Venckienės veiksmais. Aš turiu kitą nuomonę, tą, kurią priėmė teismas. Nematau jokios Laimutės Stankūnaitės kaltės, nes jos neįrodė teismas. Jei ji būtų įrodyta teisiškai, manęs čia nebūtų. Aš ne už L.Stankūnaitę, o už įstatymą, tiesą. Aš manau, kad yra pažeidžiami įstatymai, konstitucija.

Vieni lygesni už kitus. Kodėl ji (N.Venckienė – red.past.) gali nevykdyti sprendimų, nors pati yra teisėja ir skelbia nuosprendžius žmonėms, kurie turi juos vykdyti?

Studijuoju politikos mokslus, todėl žinau, kad ir Seimo nariai negali kišti savo nosies į teisėjų darbą ir bandyti juos paveikti.

Ar yra daugiau jūsų bendraminčių?

– Yra. Viena pasiturinti pora iš Vilniaus vakar netgi pasakė, kad už simbolinį litą išnuomotų savo sodybą, kurioje galėtų apsistoti L.Stankūnaitė. Šie žmonės yra turtingi, tačiau nenori afišuotis, nes, jei palaikai L.Stankūnaitę, įstatymą, tai reiškia, kad esi pedofilų garbintojas. Todėl mano bendraminčiai nenori rodytis viešai. Tačiau nuo manęs visos tos apkalbos lyg vanduo nuo žąsies.

Tačiau visa ši istorija, reikia pripažinti, yra labai miglota. Ar nekyla abejonių Lietuvos teisine sistema?

– Manau, kad teisėjas Vitalijus Kondratjevas yra tikras profesionalas. Jis atsižvelgė, kad kelerius pastaruosius metus mergaitė gyveno pas N.Venckienę, todėl jis jos neapklausė. Nes apklausos metu būtų daroma įtaka mergaitei.

Mano nuomone, Lietuvoje yra parodytas didžiulis žvėris, kuris apraizgęs visą teisėsaugą, visus žmones, kad visur yra pedofilai. Tuomet atsirado keli gelbėtojai, kurie tą žvėrį dar labiau išaugino. Jie prisistatė taip: „Tą žvėrį nugalėsime. Ateina rinkimai, jūs atkreipkite į mus dėmesį.“

Pirmadienį buvau čia atvykęs ir kalbėjau su žmonėmis. Jie yra neblogi, net vieną moterį parvežiau namo vėliau. Visą kelią kalbėjomės. Geros širdies žmogus. Tačiau jie yra įtikėję į šį pedofilijos skandalą, lyg musulmonai į Koraną. Per televizorių mačiau vieną moterį, kuri verkė ir klausė, už ką tą mergaitę nori užmušti. Tačiau jos gi niekas nenori užmušti. Man tai labai keista. Kiek pasigilinau, tai čia susirenkantys žmonės yra savo srities autsaideriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius