Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 27

Kita skandalo pusė: kas tas jaunuolis, kurio liudijimai įklampino garsų kunigą ir prokurorą?

Ant garsaus kunigo Kęstučio Palikšos kritęs pedofilijos šešėlis pasiekė ir prokuratūrą. Portalas „Delfi“ paskelbė interviu su šioje byloje dėl kunigo pinigų vagystės nuteistu jaunuoliu Mantu. Jis teigė, kad byloje kaltinimą palaikęs prokuroras Dainius Kunigėlis jį vežėsi į savo draugo sodybą, vaišino alkoholiu ir įkalbinėjo pasilikti nakčiai. Prokurorą klampina ir garso įrašai. 15min pasiaiškino, kas yra tas jaunuolis, kurio liudijimai sukėlė didžiulį skandalą Vilniaus arkivyskupijoje ir prokuratūroje.
Kita skandalo pusė: kas tas jaunuolis, kurio liudijimai įklampino garsų kunigą ir prokurorą?
Kita skandalo pusė: kas tas jaunuolis, kurio liudijimai įklampino garsų kunigą ir prokurorą? / Delfi.lt videokadras ir BNS nuotr.

15min nusprendė pasidomėti Manto praeitimi. Jo biografija – itin spalvinga. Kaip tvirtina Jurbarko rajono laikraščio „Šviesa“ žurnalistas Lukas Pileckas, Mantas šiame krašte ir Jurbarko apylinkėse žinomas dėl savo praeities „žygdarbių“.

Liudijimus vertintų labai atsargiai

Mantas problemų dėl savo elgesio turėjo dar būdamas nepilnametis. Vaikino mama buvo mirusi, o tėvas gyveno su kita sutuoktine. Vaikinas naujoje šeimoje jautėsi blogai, todėl buvo perkeltas į globos namus.

Jurbarke buvo žinoma, kad vaikinas galimai užsiimdavo ir šantažu, kuomet susitikimai ir intymūs momentai su kitais asmenimis jo paties būdavo užfiksuojami ir vėliau pateikiami kaip argumentas reikalaujant pinigų.

Būtent dėl to Jurbarko žurnalisto L.Pilecko nenustebino ir su kunigu Kęstučiu Palikša įvykusi istorija.

„Mantas – labai slidus tipas, labai geras manipuliatorius. Jeigu manęs klaustų, ar galima tikėti tuo, ką sako Mantas sakyčiau, kad nieku gyvu.

Kas tame garso įraše su prokuroru fiksuota, tas fiksuota, bet ar tas kontekstas, ar aplinkybės yra tokios, vertinčiau viską labai atsargiai“, – kalbėjo žurnalistas L.Pileckas.

Buvo žinomas kaip vagis

L.Pileckas tvirtina, kad dar iki pasirodant istorijoms dėl pedofilijos, Mantas Jurbarke seniai buvo žinomas kaip vagis, kuris eidavo per daugiabučius ir surasdavęs neatrakintas butų duris iš jų vogdavo įvairius daiktus.

„Nuo pat ankstyvos paauglystės jis turėdavo problemų su teisėsauga. Vienu metu, kokius dvejus metus paeiliui, būdamas gal dar keturiolikos metų, masiškai vogdavo iš butų. Nesirinkdavo – tiesiog eidavo ten, kur nebuvo užrakinta, imdavo, kas papuldavo po ranka ir bėgdavo. Vėliau kai jį paėmė iš šeimos į vaikų namus, jis ten irgi kėlė problemas – vogė, sukčiavo, apgaudinėjo.

Aišku, dėl amžiaus jo nubausti negalėdavo. Buvo išsiųstas ir į kažkokį socializacijos centrą, bet ir tai nepadėjo. Jis tikrai pas mus krašte yra herojus nuo kokių 12 metų blogąja prasme“, – sakė Jurbarko rajono laikraščio „Šviesa“ žurnalistas L.Pileckas.

Teistas penkis kartus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius