Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 08 06 /10:15

Klaipėdietę mėnesį maustė sukčiai: išviliota suma – įspūdinga

Į Klaipėdos apskrities policijos pareigūnus kreipėsi moteris, kurią nuo pat birželio 22-osios apgaudinėjo sukčiai. Išviliota suma – didžiulė.
Pinigai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Trečiadienio rytą į gautas pranešimas, kad nuo birželio 22-osios iki liepos 17-osios nepažįstami asmenys apgaulės būdu iš 68-erių moters išviliojo 48 282 eurus.

Kokiomis aplinkybėmis veikė apgaulės mechanizmas – neatskleidžiama. Kaip 15min teigė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Kažukauskienė, moteris buvo įtikinta investuoti santaupas ir tikėjo, kad pinigai saugiai investuoti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Pasak Klaipėdos apskrities kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų, pastebima, kad toks sukčiavimo būdas pastaruoju metu populiarėja. Dažniausiai yra skambinama telefonu, kartais iš užsienyje registruotų numerių, ir siūloma investuoti į vertybinius popierius, ar kriptovaliutą.

Asmenims siūloma apsilankyti solidžiai atrodančiuose, bet fiktyviuose finansinių bendrovių puslapiuose, prašoma instaliuoti tam tikras programas, o tai padarius, sukčiai įgauna galimybę visiškai kontroliuoti nukentėjusiųjų kompiuterius. Prašoma į neva investicines sąskaitas pervesti vis didesnes sumas, o po kurio laiko sąskaitos užblokuojamos, žmonės patiria tūkstantinių nuostolių.

Policija nuolat, įvairiomis priemonėmis, ragina gyventojus būti budriais ir atidžiais. Tokie sukčiai, pasak pareigūnų, dažniausiai pasižymi sugebėjimu psichologiškai paveikti nukentėjusįjį asmenį, todėl, sulaukus bent menkiausią įtarimą keliančio skambučio, patariama niekada neatskleisti nepažįstamiems asmenims savo anketinių ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų, neskubėti vykdyti jų nurodymų ir visada tikslinti peršamą informaciją.

Įtariant kėslus sukčiauti, ar nukentėjus nuo sukčių, reikėtų visada pranešti policijai per www.epolicija.lt, arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius