-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje bare jaunuolį sumušusi paauglė neatsiprašė ir atsidūrė teisme

Nepilnametė, bare trenkusi jaunuoliui per veidą, turės jam apmokėti patirtą žalą.
Grynieji pinigai
Grynieji pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Klaipėdos apylinkės teisme atsidūrė byla, kurioje jaunas vyras padavė į teismą nepilnametę merginą dėl sumušimo. Teisme atsidūrė ir merginos motina.

Vyras prašė priteisti 1 300 eurų dydžio patirtą žalą dėl sveikatos sutrikdymo, t. y. 300 eurų turtinę ir 1 000 eurų neturtinę žalą, bei patirtas bylinėjimosi išlaidas.

Teisme prisiminti praėjusių metų lapkričio 22-iosios įvykiai, kai vyras atėjo į barą su drauge.

Prie baro sėdėjo neblaivi nepilnametė, vyrui pradėjus užsisakinėti gėrimus, ji be jokios priežasties pradėjo prie jo kabinėtis ir jam delnais sudavė ne mažiau 10 smūgių į veidą, galvos sritį.

Atlikus ekspertizę sužalojimai kvalifikuoti kaip nežymus sveikatos sutrikdymas. Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pagal ieškovo pareiškimą atliko tyrimą ir atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl nepilnametystės.

Tad vyras kreipėsi į teismą prašydamas solidarios atsakomybės iš paauglės ir jos mamos.

Ieškovas teigė, kad iš karto po konflikto bandė spręsti šį ginčą taikiai, norėjo, kad atsakovė ar jos atstovė pagal įstatymą gera valia nors simboline suma atlygintų jam padarytą turtinę ir neturtinę žalą, tačiau jos žalą atlyginti atsisakė.

Teisme mergina teigė, jog įvykio dieną su drauge atėjo į pastarosios darbą – barą, esantį Klaipėdoje. Joms šnekučiuojantis, į barą su dviem merginomis atėjo vyras ir ėmė kalbinti paauglę, o jai pasakius savo nuomonę diskutuojamais klausimais, jis esą ėmė elgtis iššaukiančiai, pradėjo ją įžeidinėti necenzūriniais žodžiais.

Ji nesusivaldė ir sudavė jam vieną kartą delnu į veidą. Nepaisydamas to, jis toliau įžeidinėjo ją, tokiais savo veiksmais tyčia provokuodamas, dėl ko ji trinktelėjo dar vieną kartą.

Kitą dieną jis per „Messenger“ programėlę parašė jai žinutę, reikalaudamas su juo nedelsiant susisiekti, grasino, kad priešingu atveju jai teks bendrauti su advokatu, atsiuntė savo nuotraukas, kur matyti įbrėžimas kaktos srityje ir kraujosruva po dešine akimi.

Nors paauglė esą ir atsiprašė, tačiau ieškovui to neužteko, jis, grasindamas advokatu, iš karto ėmė reikalauti pinigų – 300 eurų, po to – 200 Eur, galiausiai, jai aiškinant, kad pinigų neturi, reikalavo „duoti daiktais“.

Ieškovas parašė žinutę ir paauglės motinai, dėstydamas atsiskaitymo su juo per notarą sąlygas, taip pat teiravosi, gal ji turinti nenaudojamos elektronikos: telefoną, kompiuterį, planšetę, TV.

Teismas, išanalizavęs faktines bylos aplinkybes, ištyręs ir įvertinęs byloje esančius įrodymus, padarė išvadą, kad žala ieškovui dėl atsakovės veiksmų, todėl šiuo atveju visos civilinės atsakomybės sąlygos nagrinėjamoje byloje yra įrodytos ir atsakovei kyla atsakomybė atlyginti ieškovui patirtus nuostolius ir neturtinę žalą dėl savo neteisėtų veiksmų.

Teismas, vertindamas, kad padaryti pažeidimai nesukėlė jam ilgalaikių išgyvenimų, priteisė iš smurtavusios merginos 200 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius