Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje bus teisiama narkotikų platintojų grupuotė

Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotines ir psichotropines medžiagas platinusios grupuotės. Netrukus byla pasieks teismą, o į teisiamųjų suolą sės dešimt asmenų.
Su šia narkotikų platinimo byla susiję dešimt asmenų.
Su šia narkotikų platinimo byla susiję dešimt asmenų. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Įtariamiesiems inkriminuojama 14 nusikalstamų veikų. Iš viso baudžiamojon atsakomybėn patraukta 10 asmenų. Įtarimai dėl narkotikų platinimo pareikšti 7 sulaikytiesiems, tarp jų 3 moterims.

Pirmuosius įtariamųjų sulaikymo veiksmus uostamiesčio ONTB atliko dar 2012 m. birželio – rugsėjo mėnesiais. Įtariama, kad dvi klaipėdiškės platino heroiną kvaišalų „taškuose" – daugiabučiuose Sulupės ir Strėvos gatvėse.

2013 m. sausio mėn. policijos pareigūnai pratęsė operaciją ir psichotropinių medžiagų pirkimo – pardavimo metu sulaikė anksčiau teistus ir niekur nedirbančius uostamiesčio gyventojus. Pas pirkėją ir kvaišalus pardavusį vyriškį bei jo gyvenimo draugę aptikta metamfetamino ir psichotropinių vaistų. Metamfetamino, kanapių ir jų dalių bei psichotropinių vaistų aptikta ir jų bute.

Vienas įtariamasis šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę už kitus nusikaltimus, dar trys įtariamieji suimti, likusiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

1964 metais gimęs įtariamasis 2010 metais Klaipėdos apygardos teismo už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais buvo nuteistas 10 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, tačiau atleistas nuo bausmės atlikimo, nes serga sunkia nepagydoma liga.

Viena šiuo metu suimta įtariamoji žinoma uostamiesčio teisėsaugininkams kaip 14 metų laisvės atėmimo bausmę už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais atliekančio asmens žmona, taip pat teista už kvaišalų platinimą.

Teisės aktai už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

VIDEO: Klaipėdoje bus teisiami narkotikų platintojai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius