-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje bus teisiami turto prievartautojai ir sąvadautojas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) pareigūnai sulaikė du klaipėdiečius, kurie, grasindami panaudoti fizinį smurtą, už „apsaugą“ reikalavo dalies prostitucija besiverčiančių merginų uždarbio, pagrobė jų daiktus ir pinigus.
Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apygardos prokuratūra.
Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apygardos prokuratūra. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Prievarta

Policijos pareigūnai į Klaipėdos apskrities VPK areštinę uždarė anksčiau ne kartą teistus ir niekur nedirbančius klaipėdiečius 33-ejų Žydrūną G. ir 36-erių Kęstutį Ž.

Įtariama, kad šie uostamiesčio gyventojai, nutarę praturtėti iš prostitucija besiverčiančių merginų, lankėsi jų butuose, naudojosi teikiamomis lytinėmis paslaugomis, o po to grasindami siūlė vadinamąją „apsaugą", be to, pagrobė mobiliojo ryšio telefonus ir pinigus.

Tačiau vėliau abu vyriškiai su prostitutėmis susitaikė, rado bendrą kalbą, sužinojo, kad joms vadovauja sąvadautojas. Įtariamieji su prostitutėmis apsilankė jo bute.

Sąvadautojas buvo sumuštas, jam buvo grasinta fiziniu susidorojimu ir reikalaujama sumokėti 20 tūkst. Lt. Įtariamieji pagrobė jo asmens dokumentus, pinigus, automobilio raktelius bei mobiliojo ryšio telefoną.

Be to, buvo pareikalauta, kad jo sugyventinė dirbtų prostitute.

Sulaikymo metu pas Žydrūną G. policijos pareigūnai aptiko psichotropinių vaistų. Įtariamiesiems įteikti įtarimai dėl turto prievartavimo ir plėšimų įsibraunant į patalpas.

Merginoms surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai už vertimąsi prostitucija. Sąvadautojui pateiktas įtarimas dėl organizavimo ir vadovavimo prostitucijai.

Vienas įtariamasis suimtas trims mėnesiams, kitas jau atlieka laisvės atėmimo bausmę už anksčiau įvykdytą vagystę. Atlikus bausmę, bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės paskyrimo.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra. Už plėšimą įsibraunant į patalpas gresia septynerių metų laisvės atėmimo bausmė. Už turto prievartavimą gresia šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Vaizdo medžiaga:

VIDEO: Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl turto prievartavimo ir kitų nusikaltimų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius