-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje dėl kanapių platinimo įkliuvo 15 jaunuolių, vienam jų buvo tik 15 metų – šis teistumo išvengs

Uostamiestyje bus teisiamas visas būrys kvaišalų platintojų. Tiesa, vienas nepilnametis ikiteisminio tyrimo metu apklaustas tik kaip liudytojas, nes jam nusikalstamos veiklos padarymo metu buvo tik 15 metų. Kitiems gresia kalėjimas net iki 12 metų.
Sulaikytasis
Vienas sulaikytųjų / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė tris ikiteisminius tyrimus dėl narkotinės medžiagos – kanapių – platinimo.

Nustatyta, kad narkotikai buvo pardavinėjami ir nepilnamečiams.

Baudžiamojon atsakomybėn už nusikaltimus, susijusius su neteisėta narkotinių medžiagų apyvarta, patraukta penkiolika asmenų. Įtarimai dėl kanapių platinimo, taip pat ir nepilnamečiams, pareikšti aštuoniems asmenims. Keturi iš jų padarė nusikaltimus būdami nepilnamečiai.

Įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pareikšti šešiems asmenims, tarp kurių – trys nepilnamečiai. Dar vienas ikiteisminis tyrimas vieno asmens atžvilgiu išskirtas iš pagrindinės bylos ir užbaigtas supaprastinto proceso tvarka.

Vienas nepilnametis ikiteisminio tyrimo metu apklaustas kaip liudytojas, nes jam nusikalstamos veiklos padarymo metu buvo tik 15 metų.

2014 m. liepos-rugpjūčio mėn. uostamiesčio KPONTV pareigūnai atliko nusikalstamų veikų, susijusių su neteisėta narkotikų apyvarta kurortinėse apskrities vietovėse, užkardymo ir tyrimo veiksmus.

VIDEO: Baigti trys ikiteisminiai tyrimai dėl kanapių platinimo

Pareigūnų akiratin pateko šeši asmenys: trys Palangos miesto, Kretingos, Plungės bei Mažeikių rajono gyventojai. Jie buvo sulaikyti su įkalčiais. Pas įtariamuosius rasta kanapių. Be to, vieno anksčiau už vagystes teisto bedarbio bute buvo aptikti trys kanapių augalai. Už kanapių auginimą jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

2014 m. liepos-lapkričio mėn. Klaipėdos mieste KPONTV pareigūnai sulaikė dešimt asmenų, susijusių su neteisėta narkotikų apyvarta.

Devyniems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Tyrimo duomenimis, kanapes nepilnamečiams platino penki asmenys, tarp jų – keturi uostamiesčio profesinių mokyklų moksleiviai. Narkotikus įsigijo keturi gimnazistai ir trisdešimtmetis aukštąjį išsilavinimą turintis bei projektų vadovu dirbantis palangiškis.

Vieno anksčiau neteisto ir niekur nedirbančio įtariamojo bute pareigūnai aptiko apie 60 g pardavimui paruoštų kanapių.

LR Baudžiamasis kodeksas (BK) 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

BK 261 str. už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius