Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdoje į areštinę uždaryti mirusiųjų kūnus gabenusio automobilio padegimu įtariami asmenys

Klaipėdos pareigūnai sulaikė asmenis, įtariama prisidėjusius prie vienos uostamiesčio bendrovės, teikiančios laidojimo ir kremavimo paslaugas, automobilio padegimo.
Įtariama, kad mirusiųjų kūnus gabenusį automobilį padegė konkurentų bendrovė.
Įtariama, kad mirusiųjų kūnus gabenusį automobilį padegė konkurentų bendrovė. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Pirminiais duomenimis, automobilis padegtas pagal kitos bendrovės – konkurentės direktoriaus užsakymą.

130 tūkst. Lt įvertintas automobilis „MB“, pritaikytas mirusiųjų kūnams gabenti, padegtas 2013 m. vasario mėn. pradžioje po vidurnakčio. Gaisro metu automobilis buvo visiškai sunaikintas, jame taip pat sudegė karstas ir mirusiojo drabužiai. Be to, gaisro metu buvo sugadintas VšĮ „Klaipėdos universitetinė ligoninė“ pastato fasadas.

Tyrėjai įtaria, kad šį nusikaltimą organizavo ir vykdytojus už pažadėtą atlygį pasamdė kitos laidojimo paslaugas teikiančios bendrovės direktorius. Galimas nusikalstamos veikos padarymo motyvas – konkurencinė kova.

Uostamiesčio pareigūnai įtaria, kad verslininkas ne tik organizavo nusikaltimą, kuris buvo padarytas visuotinai pavojingu būdu, bet ir vykdė komercinę veiklą, pažeidinėdamas nustatytą tvarką bei galimai sukčiavo, apgaule pasisavindamas valstybės lėšas – išmokas asmenims laidoti.

Dabartinėje ikiteisminio tyrimo stadijoje sulaikyti ir į Klaipėdos apskrities VPK areštinę uždaryti keturi asmenys. Jiems pareiškti įtarimai dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu ir sukčiavimų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, prie nusikalstamos veikos galėjo prisidėti ir kiti šiuo metu nesulaikyti asmenys. Taip pat tikrinamos versijos ir dėl sulaikytų įtariamųjų galimai padarytų kitų nusikaltimų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu numato areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

VIDEO: Klaipėdoje atskleistas brangaus automobilio padegimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius