Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje moterį mirtinai sužalojęs Aleksandras Zabolotnas sulaukė dar vienos teismo baudos

Klaipėdos miesto apylinkės teismas 58 metų Aleksandrui Zabolotnui už pakartotiną vairavimą neblaiviam skyrė daugiau kaip 700 eurų baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu pustrečių metų.
Klaipėdos apylinkės teismas
Klaipėdos apylinkės teismas / Klaipėdos apylinkės teismo nuotr.

Byloje nustatyta, kad pažeidėjas šių metų vasarą Klaipėdoje, vairavo automobilį būdamas neblaivus, jam nustatytas vidutinis 1,64 prom. girtumas. Be to, pareigūnams asmuo nepateikė vairuotojo pažymėjimo. Už tai vyrui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Nubaustas asmuo savo kaltės nepripažino. Jis teigė, kad pažeidimo padarymo metu nevairavo, nes jo automobilis buvo taisomas servise. Vyras pripažino, kad tądien buvo parduotuvėje, pirko alkoholį. Pasak pažeidėjo, į servisą grįžo pėsčiomis.

Teisme liudiję asmenys nurodė matę, kaip minėtas vyriškis išgėrė alų ir sėdo į automobilį. Taip pat teismui buvo pateikta parduotuvės vaizdo kamerų užfiksuota medžiaga, kurioje matosi, kad automobilį vairavo būtent pažeidėjas.

Teismas, įvertinęs byloje surinktus įrodymus, konstatavo, kad asmuo padarė vieną iš pavojingiausių administracinių teisės pažeidimų kelių eismo srityje – vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus. Taip jis kėlė pavojų ne vien sau, bet ir kitiems eismo dalyviams, visam eismo saugumui. Atsižvelgta ir į vyro asmenybę – anksčiau baustas administracine tvarka, turi galiojančių nuobaudų, taip pat jam jau skirta bauda už analogišką pažeidimą. Teismo nuomone, pažeidėjas jokių išvadų dėl savo elgesio nedaro, visiškai ignoruoja visuomenėje priimtas elgesio taisykles, įstatymų laikymąsi, bendro gyvenimo taisyklių gerbimą.

Teismo nutarimą galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius