-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdoje narkomanus kanapėmis aprūpindavo ir nepilnamečiai

Klaipėdoje pareigūnai baigė 3 ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo narkotine medžiaga – kanapėmis. Įtariama, kad narkotikus platino ir nepilnamečiai, o jų pirkėjais taip pat neretai buvo paaugliai.
Klaipėdoje už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis buvo sulaikyti aštuoni asmenys. Tarp jų – ir nepilnamečiai.
Klaipėdoje už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis buvo sulaikyti aštuoni asmenys. Tarp jų – ir nepilnamečiai. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis iš viso patraukti aštuoni Plungės rajono ir Klaipėdos miesto gyventojai, du iš jų – septyniolikmečiai.

2015 m. balandžio mėn. Klaipėdoje, „Žvejybos uosto“ rajone, darželio-lopšelio teritorijoje, uostamiesčio pareigūnai aptiko paslėptus 62 lankstinukus su kanapėmis. Įtariama, kad narkotine medžiaga neteisėtai disponavo niekur nesimokantis ir už plėšimą teistas nepilnametis.

Jam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Kaltinamajam prisipažinus dėl galimos nusikalstamos veikos padarymo, ikiteisminis tyrimas užbaigtas supaprastinto proceso tvarka.

VIDEO: Klaipėdos narkomanus kanapėmis aprūpindavo ir nepilnamečiai

Rugsėjį pareigūnai sulaikė tris 18-26 metų amžiaus klaipėdiečius. Gauta duomenų, kad 1994 metais gimęs niekur nedirbantis uostamiesčio gyventojas platino narkotines medžiagas. Asmens kratos bei kratos jo bute metu policijos pareigūnai aptiko kanapių, kanapių dervos, šovinių bei kastetą.

Narkotikų pardavinėjimu, taip pat kvaišalų platinimu nepilnamečiams kaltinamas asmuo kituose ikiteisminiuose tyrimuose įtariamas vagyste, plėšimu bei viešosios tvarkos pažeidimu. Jam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje bei dokumentų paėmimas.

Spalį vienos uostamiesčio profesinės mokyklos bendrabutyje sulaikytas 1999 metais gimęs Plungės rajono gyventojas. Įtariama, kad jis platino narkotinę medžiagą – kanapes. Trims 19-24 metų amžiaus jaunuoliams pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numatyta laisvės atėmimo nuo 3 iki 12 metų bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius