-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdoje nuteistas sukčius kasininkas, į Kuršių neriją praleidęs 916 transporto priemonių

Alksnynės kontrolės posto kasininkas Andrius Stirbys pripažintas kaltu už rinkliavos pasisavinimą. Nuteistasis kaltės nepripažino, teigdamas, kad galbūt įvyko programinės įrangos klaida.
Alksnynės kontrolės postas
Alksnynės kontrolės postas / Neringos sav. nuotr.

Klaipėdos apylinkės teismas Alksnynės kontrolės posto kasininką trečiadienį pripažino kaltu dėl Neringos savivaldybei priklausančių daugiau nei 8,6 tūkst. eurų pasisavinimą.

Nuteistajam teismas skyrė daugiau nei 2 259 eurų baudą.

Bylos duomenimis, A.Stirbys į kasą neįnešė ir taip pasisavino Neringos savivaldybei priklausančius 8 645 eurus.

Kaip pranešė teismas, byloje nustatyta, kad Andrius Stirbys, dirbdamas Alksnynės kontrolės posto kasininku, nuo 2015 m. gegužės iki rugpjūčio mėnesio, panaudodamas dvi bekontaktes pasibaigusio galiojimo korteles ir vieną vardinę kortelę, praleido 916 transporto priemonių, o surinktą vietinę rinkliavą už įvažiavimą į valstybės saugomą Kuršių nerijos nacionalinio parko Neringos savivaldybės administruojamą teritoriją, į kasą neįnešė ir taip pasisavino Neringos savivaldybei priklausančius 8 645 eurus.

A. Stirbys teisme kaltu neprisipažino ir nurodė, kad jokio nusikaltimo nepadarė ir pinigų nepasisavino. Jis teigė, kad dėl kortelių panaudojimo galėjo būti programinės įrangos, programų klaida.

Teismas išklausė Neringos savivaldybės darbuotojus, sistemas administruojančių asmenis bei asmenis, vykusius per Alksnynės kontrolės postą, išanalizavo jų parodymus.

Pasak pranešimo, išanalizavęs ir įvertinęs bylos duomenų visumą: patikrinimo pažymą, „Kantech“ programos išrašą, „eParking“ programos išrašą, Alksnynės kontrolės posto darbuotojų darbo grafiką, apžiūros protokolus bei kitus byloje esančius įrodymus, teismas pripažino neabejotinai patvirtinta, kad buvo įvykdyta nusikalstama veika ir ją padarė A. Stirbys.

Jis pasisavino jam patikėtą ir jo žinioje buvusį svetimą turtą – Neringos savivaldybei priklausančius 8 645 eurus.

Teismas, spręsdamas dėl bausmės rūšies A.Stirbiui parinkimo atsižvelgė, kad jis anksčiau neteistas, kaltės nepripažino, augina du mažamečius vaikus, dirba, jo pajamos yra minimalios, išlaiko šeimą, baustas administracine tvarka.

Vyras dirba, todėl viešųjų darbų bausmės negalėtų atlikti. Teismas nusprendė, jog bausmės tikslai bus pasiekti jam paskyrus su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę – baudą.

Teismas taip pat tenkino Neringos savivaldybės administracijos civilinį ieškinį ir priteisė iš A.Stirbio 8 645 eurus turtinei žalai atlyginti, taip pat beveik 4 000 eurų Neringos savivaldybės administracijos proceso išlaidoms atlyginti.

Teismo nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius