-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 02 /16:33

Klaipėdoje pardavėjos nužudymu įtariamą Konstantiną I. teismas leido suimti 3 mėnesiams

Šeštadienį į Klaipėdos apylinkės teismą atvežtas išvakarėse sulaikytas vyras, įtariamas kraupiu moters nužudymu. Prokuroras paprašė teisėjų leidimo laikyti įtariamąjį suimtą. Teismas prokuratūros prašymą tenkino: anksčiau 9 sykius teistas 35 metų Konstantinas I. liks suimtas mažiausiai 3 mėnesius. Tokio paties termino suėmimą paprašyta skirti ir jo bendrininkui Aleksejui K., tačiau pastarąjį leista suimti 2 mėnesiams.
Žmogžudystės vietoje
Žmogžudystės vietoje / 15min / Aurelijos Jašinskienės nuotr.

Bylos duomenimis, ketvirtadienį apie 13.37 val. bendruoju pagalbos telefonu gautas pranešimas, jog parduotuvėje-kioske, uostamiesčio Medvėgalio g. greta Naujojo turgaus, kraujo klane guli moteris.

Pranešėjas įtarė, jog moteris negyva. Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų skyriaus pareigūnai atvykę į įvykio vietą, rado negyvą 1975 m. gimusią moterį, kiosko-parduotuvės pardavėją su daugybinėmis durtinėmis žaizdomis kaklo, veido, rankų ir nugaros srityse. Nužudžius moterį pagrobta jos rankinė.

Pagal pirminius operatyviai surinktus duomenis, pardavėja buvo nužudyta, kai susidūrė su dviem plėšikais.

Paskelbta plataus masto paieška, sudarytas vieno iš nusikaltėlių fotorobotas, paprašyta visuomenės pagalbos, ir galiausiai penktadienio vakarą pareigūnai abu įtariamuosius (gim. 1981 ir 1987 m.) sulaikė.

Teigiama, jog sulaikytieji gali būti priklausomi nuo narkotinių medžiagų, esą kvaišalų bado ir ryžosi brutaliam smurtui.

Pagrindinis įtariamasis Konstantinas iš laisvės atėmimo vietos pastarąjį kartą buvo paleistas tik 2016 m. balandį, jis yra kalėjęs už išžaginimą, plėšimus, vagystes.

Kreipdamasis į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės skyrimo, prokuroras motyvavo, kad padarytas labai sunkus rezonansinis nusikaltimas, be to, įtariamieji gali bėgti ir slėptis nuo teismo ir policijos.

Atsižvelgęs į tai, kad būtent Konstantinas I. kaltinamas sudavęs klaipėdietei mirtinus smūgius, o Aleksejus K. tik buvęs šalia kaip pasyvus žmogžudystės bendrininkas, teismas šiems įtariamiesiems nustatė skirtingus suėmimo terminus.

Beje, Konstantinas iš laisvės atėmimo vietos pastarąjį kartą buvo paleistas tik 2016 m. balandį, jis yra kalėjęs už išžaginimą, plėšimus, vagystes.

29 metų Aleksejus praeityje taip pat yra kelis sykius teistas (dėl vagysčių).

Neoficialiai teigiama, kad abu įtariamieji pripažįsta dalyvavę moters užpuolime, pasibaigusiame nužudymu.

Šiandienės Klaipėdos apylinkės teismo nutartys dar neįsiteisėjo, kitą savaitę jos gali būti skundžiamos apeliacine tvarka.

Už itin žiaurų žmogaus nužudymą iš savanaudiškų paskatų Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 20 metų arba kalėjimą iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius