Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje pareigūnai stabdė dviratininkus: įkliuvo ir neblaivus

Šiemet Klaipėdos krašte jau užfiksuota 20 įskaitinių eismo įvykių, kuriuose nukentėjo dviratininkai – vienas iš jų žuvo, 20 buvo sužeista, devyni iš jų – nepilnamečiai.
Pareigūnai Klaipėdoje tikrino dviratininkus
Pareigūnai Klaipėdoje tikrino dviratininkus / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Pernai per tą patį laikotarpį tokių eismo nelaimių buvo aštuoniomis mažiau, per jas sužalota 12 dviratininkų, iš jų – du nepilnamečiai. Policijai pranešama ir apie motociklininkų, keturračių vairuotojų daromus kelių eismo taisyklių pažeidimus. Siekiant, kad eismo įvykiuose nukentėtų kuo mažiau dviračių transporto priemonių vairuotojų, policijos pareigūnai stiptina jų eismo saugumo kontrolę – tikrinama, ar dviratininkai, kuriems tai privaloma, dėvi šalmus, ryškiaspalves liemenes su atšvaitais, ar dviračiai yra techniškai tvarkingi.

Per trečiadienį, liepos 29 d., Klaipėdoje, Taikos pr. ir Kauno g. sankryžoje surengtą priemonę pareigūnai vienam dviratininkui nustatė 1,4 prom. neblaivumą. Vyrui skirta 115 eurų bauda. Vienuolika dviratininkų įspėta dėl techniškai netvarkingų dviračių – dažniausiai pasitaikę trūkumai – nebuvo garso signalo ir trūko atšvaitų. Atsakomybės neišvengs ir vienas pėsčiasis, kuris perėja ėjo kalbėdamas mobiliuoju telefonu.

Policijos pareigūnai dėvėti šalmus rekomenduoja visiems dviratininkams ir primena, kad važiuojant keliu, privalu tai daryti jaunesniems nei 18 m. dviračių vairuotojams ir keleiviams. Minant dviratį važiuojamąja kelio dalimi naktį, visiems dviratininkams privaloma dėvėti liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, o dviračio lempos privalo būti įjungtos. Dienos metu privalu naudoti bent vieną iš šių priemonių.

Dviratininkų eismo saugumui stiprinti skirtas priemones policijos pareigūnai rengia nuolat visoje Klaipėdos apskrityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius