Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje paskelbti apkaltinamieji nuosprendžiai narkotikų platintojams

Klaipėdoje nuteisti trys narkotikų platintojai. Įkalinimo vietose jie praleis nuo 2 metų iki 2 metų ir 8 mėnesių.
Klaipėdoje nuteisti trys narkotikų platintojai.
Klaipėdoje nuteisti trys narkotikų platintojai. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) struktūriniai padaliniai tęsia aktyvius kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminio tyrimo veiksmus užkardant, atskleidžiant bei tiriant neteisėtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartą.

Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius užbaigė tris ikiteisminius tyrimus dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo. Dar vienas ikiteisminis tyrimas vieno asmens atžvilgiu užbaigtas supaprastinto proceso tvarka. Baudžiamojon atsakomybėn iš viso patraukti septyni kaltinamieji. Kaltinimai dėl kvaišalų platinimo pareikšti trims asmenims.

Baudžiamosiose bylose Klaipėdos miesto apylinkės teismas jau paskelbė apkaltinamuosius nuosprendžius.

Klaipėdoje nuosprendžius išgirdo trys narkotikų platintojai

Niekur nedirbančiam 26 metų amžiaus Marijampolės savivaldybės gyventojui už psichotropinės medžiagos – metamfetamino pardavimą teismo nuosprendžiu paskirti 2 m. laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant. Nuteistasis įpareigotas gydytis nuo priklausomybės narkotikams ir nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

45 metų amžiaus klaipėdiečiui, kuris pardavė dviem į uostamiestį atvykusiems bičiuliams narkotinę medžiagą – kokainą paskirta 2 m. 8 mėn. laisvės atėmimo bausmė. Jis privalo 9 mėn. dalyvauti elgesio pataisos programose, neišvykti už gyvenamosios vietos miesto ribų bei nevartoti kvaišalų. Apie 2 g kokaino pasikėsinę įgyti asmenys nuteisti tūkstantinėmis baudomis (iš viso – apie 4 500 Eur).

38 metų amžiaus anksčiau ne kartą teistas bedarbis iš Klaipėdos už heroino platinimą nuteistas 2 m. 4 mėn. laisvės atėmimo bausme. Nuteistasis įpareigotas gydytis priklausomybės ligas, dalyvauti elgesio pataisos programose, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų. Tai jis privalės daryti visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį – 3 metus. Jo 9 kartus anksčiau teistam bendrininkui už neteisėtą disponavimą heroinu ir anksčiau įvykdytus nusikaltimus paskirta reali laisvės atėmimo bausmė.

LR BK 260 str. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų.

Klaipėdos apskrities VPK duomenimis, pastaruoju metu uostamiestyje padaugėjo narkotikų perdozavimo atvejų.

Policijos pareigūnai ir toliau vykdys kompleksinius tyrimo veiksmus užkardant, atskleidžiant bei tiriant neteisėtą narkotikų apyvartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius