Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje plėšiką sulaikę pareigūnai prisiminė, kad tas pats vaikinas buvo sudeginęs FNTT automobilį

Uostamiestyje sėkmingai tiriami apiplėšimai. Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai ir toliau sėkmingai narplioja sunkius nusikaltimus, intensyvaus darbo dėka atskleisti dar trys Klaipėdos mieste įvykdyti apiplėšimai.
Sudegintas FNTT pareigūnų automobilis „Audi 100“
Sudegintas FNTT pareigūnų automobilis „Audi 100“ / FNTT nuotr.

Valdybos pareigūnai išaiškino 2015 m. rugpjūčio mėn. Klaipėdoje, Birutės gatvėje, įvykdytą plėšimą. Du 1996 ir 1984 metais gimę vaikinai įsiveržė į „Mercedes-Benz“ automobilį bei, grasindami peiliu, pareikalavo jame sėdėjusių dviejų vaikinų atiduoti pinigus ir mobilaus ryšio telefoną.

Klaipėdos policijos nuotr./Sulaikytas įtariamasis
Klaipėdos policijos nuotr./Sulaikytas įtariamasis

Automobilyje sėdėjusiems nukentėjusiesiems bandant pasipriešinti, vienas jų buvo sužalotas peiliu į krūtinę.

Plėšimo metu buvo pagrobtas 20 eurų vertės mobiliojo ryšio telefonas „Nokia“, piniginė ir 20 eurų grynais. Sužalotajam nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Telefonas aptiktas pas 1996 m. gimusį įtariamąjį. Šis jaunuolis policijai jau gerai žinomas. Jis buvo sulaikytas ir 2015 m. kovo mėnesį, jam buvo pareikšti įtarimai dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie LR VRM Klaipėdos apygardos valdybos kieme sudeginto tarnybinio automobilio.

VIDEO: Uostamiestyje sėkmingai tiriami apiplėšimai

Nusikaltimą tyrė Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai kartu su uostamiesčio Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnais.

Klaipėdos policijos nuotr./Sulaikytas įtariamasis
Klaipėdos policijos nuotr./Sulaikytas įtariamasis

2014 metais šis vaikinas buvo įtariamas vagystėmis, plėšimu, šiais metais nuteistas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis.

Dar vienas pranešimas apie įvykdytą sunkų nusikaltimą – plėšimą, kurio metu, nukentėjusiojo teigimu, jam buvo grasinama peiliu, gautas 2015 m. rugpjūčio mėnesį. 

1990 m. gimęs uostamiesčio gyventojas kreipėsi į policijos pareigūnus po to, kai iš jo buvo pagrobtas draugei priklausantis mobiliojo ryšio telefonas. Nukentėjusysis teigė, jog išgertuvių metu, grasindamas peiliu, telefoną pagrobė kažkoks vaikinas.

Dėl šio įvykio anksčiau dėl vagysčių teistam 1990 m. gimusiam vaikinui pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d.

2015 m. kovo pradžioje gautas pareiškimas dėl nepilnamečio apiplėšimo požeminėje pėsčiųjų perėjoje, panaudojant peilį.

Ikiteisminio tyrimo metu nusikalstama veika perkvalifikuota į lengvesnę Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. (plėšimas) 1 dalį, kadangi plėšimo metu buvo panaudotas psichologinis ir fizinis smurtas. Kad buvo panaudotas peilis, tyrimo metu nenustatyta.

Plėšimo metu nepilnametis įtariamasis iš nukentėjusiojo pagrobė 6 eurus. Jaunasis plėšikas anksčiau neteistas, todėl prokuroro sprendimu kreiptasi į teismą dėl šio įtariamojo atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės, kaip numato Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 93 str. 

Klaipėdos policijos nuotr./Sulaikytas įtariamasis
Klaipėdos policijos nuotr./Sulaikytas įtariamasis

LR BK 180 str. 1 d. už plėšimą panaudojant fizinį smurtą ar grasinant tuoj pat jį panaudoti arba kitaip atėmus galimybę nukentėjusiam asmeniui priešintis bei pagrobus svetimą turtą numato areštą arba laisvės atėmimą iki 6 metų.

LR BK 180 str. 2 d. už plėšimą panaudojant nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą numato laisvės atėmimą iki 7 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius