Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 09 /11:35

Klaipėdoje policija sulaikė rasto negyvo kūdikio motiną ir jos sugyventinį: atpažino ūkininkas

Klaipėdoje policija sekmadienio vėlyvą vakarą sulaikė bute rasto negyvo dviejų su puse mėnesio kūdikio motiną ir jos sugyventinį. Paaiškėjo ir daugiau įvykio aplinkybių: pora, prieš išvykdama iš namų, buvo apklijavusi duris.

Kaip informavo Policijos departamentas, negyvas kūdikis su kraujosruva nosyje rastas sekmadienį, apie 14.13 val. Minijos gatvėje, liūdnai pagarsėjusiame bendrabutyje, esančiame bute. Kūdikis buvo paliktas namuose vienas.

Sekmadienį, apie 23 val. ieškoma 1989 metais gimusi kūdikio mama ir jos 1987 metais gimęs sugyventinis sulaikyti Kelmės rajone, jie uždaryti į areštinę. Teigiama, kad į kaimą porelė buvo atvykusi ieškoti darbo pas ūkininkus. Įdarbinti atvykėlius žadėjęs ūkininkas netrukus atpažino juos, pamatęs policijos išplatintas nuotraukas. Jis ir pranešė policijos pareigūnams apie porelę.

Pareigūnai skelbė, jog ieškomi asmenys – kūdikio mama Alina Sriebaliūtė ir jos sugyventinis Mykolas Ruikis. 15min duomenimis, A.Sriebaliūtei tai buvo ne pirmas nėštumas. Nė vieno vaiko pati neaugino. Vyriausiajai A.Sriebaliūtės atžalai – devyneri.

Dar lapkričio 9-ąją moteris savo socialinio tinklo paskyroje prašė padovanoti gultuką-supynę.

Pareigūnai skelbė, kad ieškomi asmenys – kūdikio mama Alina Sriebaliūtė ir jos sugyventinis Mykolas Ruikis.

VIDEO: Policija sulaikė rasto negyvo kūdikio motiną ir jos sugyventinį: moteris jau buvo bausta už atžalų nepriežiūrą

Klaipėdos policija pirmadienį pranešė, kad vaiko kūnas buvo irimo stadijoje. Pirminiais duomenimis, kūdikis negyvas bute išbuvo apie savaitę.

Per pirminę apžiūrą smurto požymių nenustatyta.

Vaiko teisių apsaugos tarnybai moteris žinoma

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities atstovė Greta Bliutaitė pirmadienį BNS sakė, kad šeima vaiko teisių apsaugos skyriui buvo žinoma.

„Šis kūdikis buvo ketvirtas vaikas šeimoje, kitiems trims nustatyta nuolatinė globa – jų mama neaugina“, – kalbėjo atstovė.

G.Bliutaitė sakė, kad su moterimi dirbo socialiniai darbuotojai, ji buvo įpareigota baigti gydymo kursą.

„Šeima buvo nuolat prižiūrima, joje lankėsi specialistai, jie darbo metu nefiksavo jokių vaiko teisių pažeidimų“, – kalbėjo G. Bliutaitė.

Anot jos, sąlygos vaikui augti šeimoje ir vystytis buvo netinkamos.

G.Bliutaitė teigė, kad moteris į vaikų teisių apsaugos specialistų dėmesį buvo patekusi, nes jai trūko socialinių įgūdžių.

„Moteris buvo girtaujanti, jai besilaukiant jau buvo pastebėta išgėrusi. Jai besilaukiant jau taikyta priežiūra“, – tvirtino atstovė.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė akcentavo, kad informacijos apie moters sugyventinį vaiko teisių tarnyba neturi.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pranešė, jog šiuo metu laukiama medicinos ekspertų išvada apie galimą kūdikio mirties priežastį, taip pat renkami duomenys apie motinos ir mirusio vaiko sveikatos būklę iki gimdymo, nėštumo metu ir po jo.

Policijos viršininkas: „Mama jau bausta už vaikų nepriežiūrą“

Kaip žurnalistams pasakojo Klaipėdos apskrities VPK viršininkas Alfonsas Motuzas, pora šiuo metu apklausiama.

Paaiškėjo, kad jų namuose galėjo nebūti mažiausiai 3-4 dienas. Kai A.Sriebaliūtei nepavyko prisiskambinti kelias dienas, jos pasigedo artimieji.

Atvykę prie nuomojamo buto ir niekaip negalėdami patekti į vidų, jie paskambino policijos pareigūnams. Rastas vaizdas visus šokiravo: lovelėje gulėjo kūdikio lavonėlis jau su lavondėmėmis.

Kaimynai pasakojo dar praėjusį pirmadienį matę porelę.

Teigiama, kad su A.Sriebaliūte gyvenęs M.Ruikys – nebuvo biologinis vaiko tėvas. Kas naujagimio tėvas – A.Srėbaliūtė nesakė.

Pareigūnų teigimu, sulaikymo metu abu jie buvo blaivūs. „Pirminė jų versija – šokas. Teigia, kad šitaip pasielgė ištikti šoko“, – teigė A.Motuzas. Motina pareigūnams teigė, jog po maitinimo į lovelę padėta mažylė mirė.

Ar motina sakė tiesą, paaiškės po išsamios ekspertizės.

A.Sriebaliūtė pareigūnams jau buvo žinoma. Gyvenamąsias vietas vis keitusi moteris buvo bausta už vaikų nepriežiūrą, pasirodymą neblaiviai viešoje vietoje. Kartą ji su melagingu pranešimu kreipėsi į policijos pareigūnus ir už darbo trikdymą buvo bausta.

Dabar jai gresia atsakomybė už vaiko palikimą be pagalbos. Už tai baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius