Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdoje siautėja paauglių gauja

Tėvai sunerimę – uostamiestyje siautėjantys paaugliai kelia rimtą grėsmę jų vaikams. Ir tėvai, ir mokyklų vadovai pasakoja, kad nevaldomi „treninguoti“ paaugliai be skrupulų veržiasi į mokyklų teritorijas, reketuoja vaikus, juos muša.
Agresija
Asociatyvi nuotrauka: agresija / 123rf.com nuotr.

„Nepabijosiu šio žodžio – tai recidyvistai. Jie kelia pavojų ne tik vaikams, bet ir visiems klaipėdiečiams. Manau, kad šiuo atveju įstatymai turėtų veikti kitaip“, – sako Sendvario progimnazijos direktorė Lina Logvinovienė.

„Sveiki, reikalinga pagalba. Klaipėdoje, prie Sendvario progimnazijos, siautėja būrys 14-16 metų amžiaus paauglių. Situacija yra tragiška. Vaikus užpuola, muša pačiame mokyklos kieme. Vaikai yra smaugiami, spardomi. Iš jų atiminėjami pinigai. Mano pačios vaikas buvo sumuštas po mokyklos direktorės langais. Rugsėjo 26-ąją tie patys paaugliai užpuolė mokyklos moksleivius net du kartus. Veržėsi į mokyklą. Mokykla apginti vaikus yra nepajėgi. Policija irgi nieko negali padaryti, nes vaikai yra nepilnamečiai. Policija jų net neišvaiko iš mokyklos teritorijos. Jaunuolių grupė paprastai renkasi per ilgąją pietų pertrauką, apie 12 valandą ir po pamokų. Labai prašome visų tėvų, kurių vaikai lanko minėtą mokyklą, pagalbos. Galbūt jau ir jūsų vaikai nukentėjo? Susivienykime ir apginkime savo vaikus!“ – socialinėje erdvėje į klaipėdiečius kreipėsi viena mama.

L.Logvinovienės žiniomis, didžioji dalis siautėjančių paauglių yra identifikuoti.

Sendvario progimnazijos direktorė L.Logvinovienė „Vakarų ekspresui“ pasakojo, kad situacija tikrai labai nemaloni. Jos žiniomis, paauglių gauja Klaipėdoje siaučia jau nuo vasaros.

„Aš pati mačiau 4 paauglius, bet žmonės sako, kad ta gauja yra kur kas didesnė. Jie veikia mūsų rajone – užkabinėja, reketuoja mokinius, o tiems, kurie pasipriešina – keršija. Jie paprastai vilki treningus, atrodo labai agresyviai. Praėjusią savaitę tą pačią dieną buvo sumuštas ir mūsų progimnazijos moksleivis, o po valandos tie patys paaugliai sumušė ir „Aitvaro“ gimnazijos moksleivį. Panašių užpuolimų praėjusias kelias savaites buvo ne vienas“, – pasakojo direktorė.

L.Logvinovienės žiniomis, didžioji dalis siautėjančių paauglių yra identifikuoti.

„Kiek žinau, policijos pareigūnams visi asmenys yra gerai žinomi. Vieną iš jų ir aš pati pažinau, nes jis anksčiau yra lankęs mūsų mokyklą, dabar penkiolikmetis“, – sakė direktorė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policija

Ji sakė visą informaciją perdavusi ne tik policijai, bet ir kitoms institucijoms.

„Įtampa buvo nemaža. Policijos pareigūnai dabar netgi patruliuoja prie mūsų mokyklos“, – pasakojo L.Logvinovienė.

Septintus metus Sendvario progimnazijai vadovaujanti moteris sakė, kad su tokia rimta situacija susiduria pirmą kartą.

„Tėvai irgi buriasi, bet supranta, kad mūsų šalyje esantys įstatymai neleidžia visko išspręsti greitai. Nepilnamečai yra saugomi įstatymų, jų niekas negali liesti, tad reikia nemažai laiko ir pastangų, kad viskas būtų padaryta civilizuotai. Bet, mano manymu, tokiais atvejais turėtų būti daromos išimtys, kad gatvėse saugiai galėtų vaikščioti ne tik mūsų vaikai, bet ir seni tėvai. Tai yra mūsų, visų klaipėdiečių, problema ir ją reikia labai rimtai spręsti. Kalbame apie paauglius, kuriems, panašu, nėra jokių ribų. Aš juos vadinu recidyvistais“, – kalbėjo L. Logvinovienė.

Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė pasakojo, kad pareigūnai yra gavę penkis pranešimus apie tai, jog prie minėtos mokyklos atvykę paaugliai grasina vaikams ir reikalauja pinigų. „Policijos pareigūnai buvo nuvykę į įvykio vietą. Nepilnamečiai, galimai grasinę moksleiviams, šiuo metu yra nustatyti, jie bus apklausti, tuomet bus nuspręsta, kokių sankcijų bus imtasi. Vienas iš galimai vaikus užpuolusių paauglių pareigūnams yra žinomas. Minėta mokykla įtraukta į pareigūnų patruliavimo maršrutą, jie vis užsuks į mokyklos teritoriją. Šiandien mokykloje lankėsi ir su administracija bendravo bei situaciją aptarė ir Klaipėdos apskrities VPK viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius. Mokykloje taip pat lankysis ir su vaikais bendraus bendruomenės pareigūnės“, – situaciją komentavo A.Grauslienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius