-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje suaktyvėjo butų vagys: pareigūnai pataria, kaip apsisaugoti

Šį savaitgalį į Klaipėdos policiją kreipėsi du klaipėdiečiai skaudžiai nukentėję nuo ilgapirščių – įtariama, kad vagys į jų butus įsibrovė per langus.
Policijos automobilis
Policijos automobilis / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Šeštadienį pranešta, kad iš buto Debreceno g., Klaipėdoje, kaip įtariama įsibrovus per pirmojo aukšto langą, pavogtas nešiojamas kompiuteris „Asus“, planšetinis kompiuteris „Samsung SM-T585“, žaidimų kompiuteris „Xbox“ ir žaidimų diskai. Žala įvertinta 1040 eurų. Sekmadienio vakarą buvo pastebėta, kad, kaip įtariama, išstūmus langą, buvo patekta į pirmame aukšte esantį butą Taikos pr. ir pavogti įvairūs daiktai – papuošalai, kvepalai, planšetinis kompiuteris, telefonas ir kita. Šiuo atveju žalą nukentėjęs asmuo įvertino daugiau nei 8000 eurų. Dėl vagysčių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Klaipėdos policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, kad dažnu atveju įsilaužimų ir vagysčių galima išvengti, nes kartais vagys pasinaudoja žmonių nerūpestingumu ar neapdairumu.

Jei gyvenate žemutiniuose aukštuose patariama įstiklinti balkonus. Pareigūnai taip pat primena, kad langus ir balkonų duris būtina sandariai uždaryti, ypač jei išvažiuojate iš namų. Patariama įsirengti signalizaciją, vaizdo kameras, vis pasidomėti, kokios yra namų apsaugos naujovės, kad juos galėtumėte apsaugoti maksimaliai.

Vakarais, ypač gyvenant žemutiniuose aukštuose, patariama užtraukti užuolaidas, neviešinkite internete informacijos apie brangius pirkinius ar išvykimą atostogauti.

Pareigūnai sako, kad vagystei iš buto ar namo besirengiantys asmenys, dažnai prieš tai jį stebi, renka informaciją. Todėl visada pravartu suklusti, jei skirtingu paros metu pasitaiko atsitiktinių telefono skambučių, nepažįstamų asmenų vizitų įvairiais pretekstais.

Buto ar namo saugumą užtikrina ne tik techninės priemonės, bet ir bendros žmonių pastangos prižiūrint savo gyvenamąją aplinką. Patariama susitarti su patikimais kaimynais, kad kol jūsų nėra, pasaugotų namus, išimtų spaudą iš pašto dėžutės.

Jei nukentėjote nuo ilgapirščių, pastebėjote įtartiną veiką ar asmenis – praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112, arba per www.epolicija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius