Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdoje sulaikytas kvaišalus pardavinėjęs taksistas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo.
Pinigai
Pinigai / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Klaipėdos policijos pranešime, spėjama, kad kvaišalais prekiavo vienoje uostamiesčio taksi bendrovėje dirbęs 1967 metais gimęs klaipėdietis Henrikas B. Į susitikimus su pirkėjais įtariamasis atvykdavo bendrovės automobiliu „Opel Zafira“, kuriame slėpė narkotines (psichotropines) medžiagas.

Įtariamasis sulaikytas po to, kai pirkėjais apsimetusiems asmenims 2 kartus pardavė kokaino ir kaip jo pakaitalas vartojamos psichotropinės medžiagos – 4-MEC. Kokaino bei 4-MEC policijos pareigūnai aptiko ir apžiūrėję taksi automobilį.

Be to, transporto priemonės apžiūros metu rastas ir paimtas perdarytas revolveris, užtaisytas 5 garsiniais šoviniais su guminiais šratais, bei nedidelis kiekis narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių.

Vyriškis kaltinamas neteisėtai disponavęs šaunamuoju ginklu, šaudmenimis bei nedideliu kiekiu narkotinės medžiagos. Jam taip pat teks atsakyti ir už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Įtariamasis suimtas, prokuroro nutarimu apribotos jo nuosavybės teisės į kratos metu rastus virš 5 tūkst. litų.

Baudžiamosios bylos nagrinėjimo teisme metu taip pat bus sprendžiamas klausimas dėl jo darbovietei priklausančio automobilio (kaip nusikalstamų veikų priemonės) vertę atitinkančios pinigų sumos konfiskavimo iš teisiamojo.

Lietuvos įstatymai už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

VIDEO: Klaipėdoje prieš teismą stos taksistas, prekiavęs narkotikais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius