Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje sulaikyti 5 turto prievartavimu įtariami vaikinai, tarp jų ir direktorius

Klaipėdoje pareigūnai sulaikė penkis turto prievartavimu įtariamus vyrus, vienas jų – latvis. Pralobti jie bandė prisiminę seną istoriją, jog neva prieš kelerius metus remontuojant automobilį buvo padaryti nuostoliai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai sulaikė turto prievartavimu įtariamus asmenis.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus nukentėjusiojo asmens pareiškimą dėl iš jo prievartaujamo turto. Lapkritį Klaipėdoje, Dubysos g., pareigūnai sulaikė šio nusikaltimo padarymu įtariamus 5 asmenis, iš kurių vienas – 20-metis Latvijos pilietis.

Įtariama, kad minėti penki bendrininkai, kuriems nuo 18 iki 39 m, neturėdami teisėto pagrindo ir grasindami susidorojimu, prievartavo turtą iš nukentėjusiojo dėl neva prieš keletą metų padarytų nuostolių remontuojant automobilius.

Du įtariamieji teisėsaugai jau žinomi. 39 m. amžiaus Klaipėdos rajono gyventojas, dirbantis vadovu vienoje iš Klaipėdos rajono įmonių, anksčiau teistas dėl neteisėto disponavimo pornografinio turinio dalykais. 2020 metais jam taip pat buvo pareikštas įtarimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Kitam – 18 m. amžiaus niekur nedirbančiam Mažeikių gyventojui 2019 metais buvo pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Visi penki įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau vienam iš jų – 18-mečiui vaikinui, paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Likusiems keturiems – paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už turto prievartavimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius