Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje veikė nelegalus „bankas“

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai išaiškino senamiestyje veikusią nelegalią valiutos keityklą, kurioje aptiktas didelis kiekis įvairios užsienio valstybių valiutos už daugiau nei 700 tūkst. litų.
Pinigai
Klaipėdoje veikė nelegali valiutos keitykla / FNTT nuotr.

Operacijos metu FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai nustatė neteisėtai finansines paslaugas teikusį 37-erių metų uostamiesčio gyventoją, nors Lietuvos teisės aktai nustato, kad tokią veiklą gali vykdyti tik kredito įstaigos, turinčios licencijas. Nuomojamose patalpose kratos metu rasti eurai, Didžiosios Britanijos svarai sterlingų, JAV, Kanados ir Australijos doleriai, Rusijos Federacijos rubliai, Ukrainos grivinos, Norvegijos, Švedijos, Danijos ir Čekijos kronos, Kroatijos kunos, Vengrijos forintai, Latvijos latai, Bulgarijos levai, Lenkijos zlotai.

Nelegalioje valiutos keitykloje paimta pinigų suma sudarė daugiau nei 244 tūkst. litų, o pagalbinėse patalpose – saugykloje – rasta dar daugiau įvairios valiutos už 483 tūkst. litų. Kratų metu rasta ne tik didelė grynųjų pinigų suma, juodoji apskaita, bet ir pistoletai, kurių kategorija dar tebėra nustatinėjama. 

Neteisėtos valiutos keityklos savininko pinigams laikinai apribota nuosavybės teisė.

Klaipėdos senamiestyje įsikūrusi nelegali valiutos keitykla išoriškai niekuo nesiskyrė nuo bankų keityklų, ji dirbdavo įprastomis darbo valandomis, o patalpose buvo visa tokiai veiklai reikalinga įranga, šarvuotos durys, patalpos stebimos vaizdo kameromis. Įtariama, kad šešėlinė valiutos keitykla turėjo nuolatinių klientų, kuriems keičiant pinigus nereikėdavo pateikti asmens dokumentų.    

FNTT Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra tęsia ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius