Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdos „Akropolyje“ apsaugos darbuotoją nužudęs klaipėdietis stos prieš teismą

Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Jurijus Petuchovas baigė kiek daugiau nei 3 mėnesius trukusį ikiteisminį tyrimą dėl apsaugos darbuotojo nužudymo ir bylą su kaltinamuoju aktu šiandien perdavė Klaipėdos apygardos teismui.
Policijos reidas
Policija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų sausio 5 dieną, apie 19 valandą viename iš Klaipėdoje esančių prekybos centrų 29-erių klaipėdietis buvo sulaikytas ir nuvestas į apsaugos postą, įtarus jį sukčiaujant savitarnos kasoje. Ikiteisminio tyrimo duomenų visuma leidžia manyti, kad siekdamas nuo apsaugos darbuotojų pabėgti, kaltinamasis jiems keletą kartų smogė peiliu. Vienam jų buvo padaryti paviršiniai durtiniai-pjautiniai sužalojimai įvairiose kūno vietose, o kitas apsaugos darbuotojas dėl peilio dūrių į kaklą buvo sužalotas mirtinai.

Klaipėdos policijos nuotr./Įtariamasis pareigūnų rankose
Klaipėdos policijos nuotr./Įtariamasis pareigūnų rankose

Primename, kad po mirtimi pasibaigusio įvykio, įtariamasis iš apsaugos posto ir prekybos centro pasišalino. Keletą valandų jo ieškojusios policijos pareigūnų pajėgos, vyrą sulaikė jo motinos bute. Jos įkalbėtas klaipėdietis pasidavė pats.

Anksčiau neteistam vyrui kaltinimai pareikšti dėl pasikėsinimo nužudyti du žmones dėl nukentėjusių asmenų tarnybos pareigų vykdymo ir nužudymo dėl nukentėjusiojo asmens tarnybos pareigų vykdymo. Jam gresia laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Kaltinamasis dėl jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų, kaltu neprisipažįsta.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius