-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos bendrovės vadovas įtariamas tūkstantinius atlyginimus mokėjęs vokeliuose

Krovos darbais ir muitinės tarpininkavimu besiverčiančios uostamiesčio bendrovės direktorius įtariamas neoficialiai krovėjams ir nelegaliems darbuotojams sumokėjęs daugiau nei 340 tūkst. litų atlyginimo.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą.

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai, bendradarbiaudami su Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnais, atskleidė, kad neoficialūs darbo užmokesčiai buvo mokami bendrovės krovėjams, perkraudavusiems įvairias prekes iš jūrinių konteinerių į geležinkelių vagonus. Išaiškinta, kad krovėjai bendrovėje buvo įdarbinti ketvirčiu etatu ir oficialiai per dieną dirbdavo tik 2 valandas.

Dirbdama tokiu darbo grafiku, bendrovė krovėjams per mėnesį oficialiai mokėdavo tik 182 litus per mėnesį. Tačiau realiai krovėjai dirbo visą darbo dieną ir už tai buvo mokamas dar vienas –  keletą kartų didesnis neoficialus atlyginimas.

Tyrimo duomenimis, krovikų atlyginimas vokeliuose siekdavo nuo 1 tūkst. litų iki 7 tūkst. litų per mėnesį. Ikiteisminio tyrimo metu užfiksuota, kad vagonus kraudavo ne tik bendrovėje dirbantys krovėjai, bet nelegalūs darbuotojai. Jiems bendrovė buvo paruošusi fiktyvias darbo sutartis, siekiant apsisaugoti nuo tikrintojų, kad būtų galima skubiai įrašyti datą ir tikrintojams parodyti, kad darbuotojas dirba pirmą dieną. 

Tyrimo metu FNTT Klaipėdos apygardos tyrėjai atliko kratas Klaipėdoje ir Kybartuose – bendrovės patalpose, administracijos darbuotojų namuose. Kratų metu buvo rastos ir išimtos informacinės laikmenos, kuriose buvo saugoma dviguba buhalterinė apskaita. 

Tyrimo metu paskaičiuota, kad klaipėdiečio vadovaujamoje bendrovėje apgaulingai tvarkant  buhalteriją ir teikiant melagingus duomenis, į valstybės biudžetą nesumokėta beveik 200 tūkst. litų mokesčių. 

Baigta baudžiamoji byla perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui. Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už apgaulingą apskaitą ir neteisingų duomenų pateikimą gresia maksimali ketverių metų laisvės atėmimo bausmė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius