-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos garažuose mirti palikto kūdikio istorija: vyrą prašoma išteisinti

Per visą Lietuvą nuvilnijusioje žinioje apie tragišką kūdikio lemtį, kai jis šaltą žiemos rytą buvo paliktas Klaipėdos garažų masyve ant grindinio, dedami taškai teisme. Klaipėdos apygardos teisme nuskambėjo baigiamosios kalbos. Porą prašoma įkalinti ilgiems metams. Tačiau vyriškio advokatė tikino, kad šis visai neturėtų būti teisiamas ir tik jo dėka apie nusikaltimą sužinojo pareigūnai.
Klaipėdos garažuose šaltą žiemos rytą kūdikį mirti ant grindinio palikusi pora atsidūrė teisme.
Klaipėdos garažuose šaltą žiemos rytą kūdikį mirti ant grindinio palikusi pora atsidūrė teisme. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Metų pradžioje – sausio 4-ąją – garažų masyve gimęs kūdikis buvo paliktas ant grindinio mirti.

Lavonėlis buvo atsitiktinai rastas, netrukus buvo nustatyti ir įtariamieji: garažuose gyvenusi pora.

Aiškėja, kad moteris lemtingą rytą pagimdė savo trečiąjį vaiką ir, pakurstyta sugyventinio, paliko jį lauke.

Tokios pozicijos ir prokurorai, kurie prašo įkalinti moterį 11 metų, o jos sugyventinį pripažinti recidyvistu ir įkalinti 15 metų.

Prokuroras Arūnas Saunorius, sakydamas baigiamąją kalbą, pabrėžė, kad moteris veikė tikslingai, tyčia. Jos sugyventinis kaltinamas sukurstęs moterį palikti tik ką pagimdytą kūdikį lauke. Taip esą pakurstė tik ką pagimdžiusią moterį palikti savo naujagimį mirčiai.

Teisme jis aiškino siūlęs palikti vaiką ne mirčiai, o gyvybės langelyje. Tačiau, prokuroro teigimu, jo parodymai nėra nuoseklūs. Priešingai, nei moters. Pabrėžiama, kad moteris neturėjo telefono ir negalėjo iškviesti pagalbos. Tik ką pagimdžiusi moteris negalėjo nunešti vaikelio į stotelę ar prekybos centro, kur būtų daugiau žmonių, dėl savo bejėgiškos būklės.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos garažuose šaltą žiemos rytą kūdikį mirti ant grindinio palikusi pora atsidūrė teisme.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos garažuose šaltą žiemos rytą kūdikį mirti ant grindinio palikusi pora atsidūrė teisme.

„Akivaizdu, kad vyras turėjo suvokti, kad tokios būklės moteris negalėjo nunešti vaiko ten, kur šiam būtų suteikta pagalba“, – teigė prokuroras.
Pabrėžiama, kad dviejų savo pirmųjų vaikų neauginanti moteris nebuvo teista. Ji pripažino nusikaltimą, priešingai nei jos sugyventinis.

Nėra objektyviai žinoma, ar lemtingą dieną pora buvo neblaivi. Abu jie pripažino išvakarėse gėrę. Vėliau jis vienam sugėrovui prisipažino, kad prie garažo masyvo yra paliktas kūdikis ir jį ketina užkasti.

Moteriai atstovaujantis advokatas Edvardas Staponkus prašė įkalinti ją trumpiau nei 10 metų. Prašoma atkreipti dėmesį į moters psichologinį portretą. Jai nustatytas lengvas protinis atsilikimas, ji ne kartą gydėsi, buvo įnikusi į alkoholį.

Akcentuojama, kad moterį galėjo paveikti sugyventinis, paraginęs atsikratyti kūdikio. Todėl skiriant bausmę prašoma atsižvelgti į šias aplinkybes. Be to, vyriškis buvo patekęs į policijos akiratį jau seniau dėl smurto. Jį stebėjo Probacijos tarnyba.

Teisme išaiškėjo, kad antrasis moters kūdikis taip pat vos negimė garažuose. Tada greitosios medikus iškvietė tas pats sugyventinis. Moteris vaiko neaugino.

Teisiamąjį ginanti advokatė Asta Beniušienė, sakydama baigiamąją kalbą, pabrėžė, kad pats kaltinamasis pranešė pareigūnams apie galimą nusikaltimą. „Bandoma jį padaryti kaltesniu nei kaltinamoji“, – sakė ji.

Pabrėžiama, kad motina turėjo visas galimybes išsaugoti kūdikį: kreiptis į garažų sargą, kaimynus ar pasinaudoti sugyventinio telefonu.

Tą pačią dieną, prabėgus porai valandų nuo gimdymo moteris išėjo į parduotuvę, vėliau girtuokliauti.

Vis akcentuojama, kad kaltinamųjų suole atsidūręs vyras net nebuvo kūdikio tėvas.

„Kaip gali mano ginamasis atsakyti už kaltinamosios veiksmus? Jei ji neinformavo apie gimdymą, pati nunešė ir padėjo ant fotelio“, – klausė retoriškai advokatė.

A.Beniušienė atkreipė dėmesį, kad kaltinamasi pats yra trijų vaikų tėvas. Vieną augino pats ir išaugino doru piliečiu. Turi ir anūkų. Ir dirbti vyras esą negali dėl ligos.

Gynėja teigė, kad moteris, jau gimdžiusi bent du kartus, todėl jos veiksmai lemtingą dieną rodo, kad ji siekė nuslėpti nusikaltimą.

Sakydamas baigiamąją kalbą vyriškis teigė, kad niekada nebūtų pasielgęs taip. Ir prašė jį išteisinti.

Teismas nuosprendį skelbs rugpjūčio 1-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius