Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos jaunuolių eksperimentai su naujais kvaišalais vos nesibaigė mirtimi

Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl kelių asmenų apsinuodijimo naujomis psichoaktyviomis medžiagomis.
Jaunuoliai vartojo alkoholį ir tarp jaunimo paplitusius naujus pavojingus preparatus, sukeliančius apsvaigimą.
Jaunuoliai vartojo alkoholį ir tarp jaunimo paplitusius naujus pavojingus preparatus, sukeliančius apsvaigimą. / KAVPK nuotr.

Nustatyta, kad jaunuoliai vartojo alkoholį ir tarp jaunimo paplitusius naujus pavojingus preparatus, sukeliančius apsvaigimą, euforiją, relaksaciją ir pan.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2010 m. gruodžio mėn., po to, kai iš I.Simonaitytės g. Klaipėdoje į įvairias uostamiesčio medicinos įstaigas buvo pristatyti septyni alkoholio ir nenustatytų medžiagų mišiniu apsinuodiję 17–28 metų jaunuoliai.

Dvi merginos ir vaikinas pateko pas medikus itin sunkios būklės: 1989 metais gimusi mergina buvo klinikinės mirties būklėje, kitus ištiko koma.

Pareigūnai nustatė, kad tą vakarą jaunuoliai linksminosi ant vadinamojo I.Simonaitytės kalno, ten pat jie vartojo alkoholinį gėrimą, į kurį buvo įmaišyta psichoaktyvi medžiaga.

Atlikę tyrimą teismo medicinos ekspertai nustatė, kad ši medžiaga veikia kaip centrinės nervų sistemos depresantas.

Patekusi į žmogaus organizmą ji greitai virsta psichotropine medžiaga, kuri dažniausiai naudojama medicinoje kaip narkozė. Šios medžiagos kombinacija su alkoholiu gali sukelti asfiksiją ir mirtį.

Be to, tyrimo metu nustatyta, kad, laiku nesuteikus medicinos pagalbos, mergina būtų mirusi, o du kiti jaunuoliai galėjo mirti.

Įtarimai dėl dviejų ar daugiau žmonių sunkaus susargdinimo dėl neatsargumo įteikti 1982 ir 1986 metais gimusiems dviem Klaipėdos miesto gyventojams.

Kaltininkams paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Už dviejų ar daugiau žmonių sunkų susargdinimą dėl neatsargumo numatomas laisvės atėmimas iki 5 metų.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento duomenimis, Europoje pastebimas naujas reiškinys – atsiranda naujos svaiginimuisi skirtos ir psichoaktyviu poveikiu pasižyminčios medžiagos, kurios pirkėjams pristatomos naujomis formomis.

Prieš kelerius metus buvo „arbatos“, „trąšos“, „botanikos tyrimams“ skirti mišiniai, šiuo metu populiarėja „spice“, „vonios druskos“ ir panašūs produktai.

Tačiau realybėje šių produktų paskirtis – apsvaiginimo efektas. Jų sudėtyje gali būti medžiagų, sukeliančių psichoaktyvų poveikį, o kartu ir rimtą grėsmę žmonių sveikatai.

VIDEO: Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl apsinuodijimo psichoaktyviomis medžiagomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius