Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos keliuose – didesnis dėmesys eismo saugumui

Artėjant Vairuotojų ir keliaujančiųjų dienai, Klaipėdos apskrities policija primena – saugumu keliuose rūpintis privalo kiekvienas eismo dalyvis.
Pareigūnai didesnį dėmesį skirs eismo saugumui
Pareigūnai didesnį dėmesį skirs eismo saugumui / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Rugsėjo paskutinį sekmadienį, šiemet tai – rugsėjo 27 d. – minima Vairuotojų ir keliaujančiųjų diena. Ši diena skirta dar kartą visiems susimąstyti apie eismo saugumą, kaip praneša Klaipėdos policijos pareigūnai, atsakyti sau – ar tinkamai elgiamės kelyje.

Rugsėjo paskutinį sekmadienį Keliaujančiųjų ir vairuotojų diena paskelbė Lietuvos vyskupų konferencija dar 2009 metais.

Šios dienos minėjimas yra sudėtinė saugaus eismo projekto „Saugokime vieni kitus kelyje“ dalis. Projekto tikslas – keisti eismo dalyvių elgesį, ugdyti kultūrą keliuose ir gatvėse, pilietiškumą, atsakomybę bei sąmoningumą, mažinti žuvusiųjų ir sužeistų žmonių skaičių eismo įvykiuose. Projektą inicijavo ir vykdo (2016 – 2020 m.) Susisiekimo ministerija, Lietuvos vyskupų konferencija, Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.

Klaipėdos apskrities keliuose ir miestų gatvėse nuo metų pradžios jau užregistruoti 306 įskaitiniai eismo įvykiai, per juos žuvo 15 eismo dalyvių, sužeisti 337 žmonės. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 18 eismo įvykių. Palyginti per tą patį laikotarpį pernai – įskaitinių eismo įvykių buvo 312, žuvo 16, sužeista 390 žmonių. Neblaivūs vairuotojai sukėlė 9 eismo įvykius. Vien uostamiestyje per šiuos metus registruoti 123 eismo įvykiai, per juos sužeisti 127 asmenys, 6 eismo dalyviai žuvo – automobilio vairuotojas , keleivis, dviratininkas ir trys pėstieji.

Nuolat įvairias policines ir prevencines, eismo saugumui užtikrinti skirtas priemones rengiantys Klaipėdos apskrities pareigūnai primena – rūpintis tuo privalo kiekvienas eismo dalyvis. Tai yra – prie vairo sėsti privalome tik blaivūs, važiuoti tik saugiu greičiu, segėti saugos diržus, o mažuosius keleivius vežti tik tam skirtose kėdutėse. Pėstieji ir dviratininkai privalo užtikrinti, kad tamsoje būtų aiškiai matomi – naudoti atšvaitus, šviečiančius žibintus, dėvėti ryškiaspalves liemenes su šviesą atspindinčiais elementais. Prieš įžengiant į važiuojamąją kelio dalį, privalu įsitikinti, ar eiti yra saugu, dviratininkai privalo nulipti nuo dviračio, riedžio, ar elektrinio paspirtuko ir per perėją jį persivesti. Nepilnamečiai, važiuojantys dviračiais ar elektriniais paspirtukais privalo dėvėti dviratininkų šalmus.

Klaipėdos apskrities bendruomenės pareigūnai bažnyčiose ir kitose viešose vietose savaitgalį susitiks su žmonėmis, kalbės apie eismo saugumą, dalins atšvaitus ir lankstinukus su prevencine medžiaga, kaip saugiai elgtis kelyje ir prie geležinkelių pervažų, nes siekti bendro tikslo – kad skaudžių nelaimių keliuose būtų kuo mažiau – privalome bendromis pastangomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius