Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Klaipėdos kriminalistų smūgis narkotikų platintojams: griuvo šeimos kanapių auginimo verslas

Klaipėdos kriminalistai užkirto kelią narkotikų platinimui uostamiestyje. Dėl įtarimų kanapių auginimu sulaikytas 50-metis klaipėdietis ir jo sūnus, taip pat prie nelegalaus verslo prisidėjo ir Moldovos pilietis.
Sulaikyti įkalčiai
Sulaikyti įkalčiai / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto kanapių auginimo dideliais kiekiais.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2017 m. liepos mėn., užkardant neteisėtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartą kurortinėse vietovėse. Kriminalistai gavo informacijos, kad uostamiestyje ir kituose miestuose platinamos apskrityje užaugintos kanapės. Taip pat gauta duomenų, kad kanapes dideliais kiekiais augina praeityje su organizuotu nusikalstamumu susiję asmenys.

Surinkę įkalčius teisėsaugininkai atliko kratas sodybose Kretingos ir Šilutės rajonuose. Sodybų pagalbinėse patalpose, specialiai įrengtose kamerose su apšvietimu, vėdinimu bei drėkinimu, aptikti 45 kanapių augalai, taip pat džiovinti paruošta ir išdžiovinta narkotinė medžiaga.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Sulaikyti įkalčiai
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Sulaikyti įkalčiai

Įvykio vietose sulaikyti leidimą nuolat gyventi Lietuvoje turintis Moldovos Respublikos pilietis, 50-metis Klaipėdos miesto gyventojas bei jo sūnus.

Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad prie kanapių auginimo prisidėjo ir asmuo, praeityje priklausęs Klaipėdos apskrityje veikusiai organizuotai nusikalstamai grupuotei.

VIDEO: Klaipėdos rajone pareigūnai kratų metu aptiko auginamas kanapes

Dviem asmenims pareikšti kaltinimai dėl neteisėto kanapių auginimo dideliais kiekiais, moldavo ir kaltinamojo sūnaus atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo.

Iš neteisėtos apyvartos paimta daugiau nei 2,5 kg narkotikų, kurių „gatvės“ kaina – apie 25 000 Eur.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Sulaikyti įkalčiai
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Sulaikyti įkalčiai

Už kanapių auginimą dideliais kiekiais baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius