Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos policija sučiupo elektros kabelių vagių gaują, spėjusią padaryti nuostolių už 6 milijonus litų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos miesto 2 policijos komisariato pareigūnai su įkalčiais sulaikė organizuotos grupės narius, kurie vykdė didelės vertės svetimo turto vagystes.
Iškasti kabeliai
Iškasti kabeliai / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, policijos pareigūnai spėja, kad įtariamieji pagrobė virš 380 metrų aukštos įtampos kabelio, skirto pakeisti per Kuršių marias oru nutiestas aukštos įtampos elektros linijas.

Požeminių elektros linijų pakeitimo projektu mūsų valstybė siekia išvengti incidentų, kai oru nutiestas aukštos įtampos linijas pažeidžia mariose plaukiojantys laivai. Be to, siekiama užtikrinti patikimą elektros energijos tiekimą į Kuršių neriją bei sudaryti geresnes sąlygas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtrai bei suskystintų dujų terminalo statybai.

Pirma apie 170 metrų aukštos įtampos kabelio vagystė pastebėta neseniai, spalio pradžioje. Bendrovės, vykdančios elektros linijos tiesimo darbus, pirminiais paskaičiavimais, šia nusikalstama veika jiems buvo padaryta apie 35 tūkst. litų turtinė žala.

Spalio viduryje įtariamieji įsibrovė į betoninį šulinį ir, iškasę iš žemės, pavogė jau apie 210 metrų kabelio. Taip pat vagystės metu buvo sugadinti kiti su elektros energijos tiekimu susiję įrenginiai. Pirminiais duomenimis, tąkart padaryta jau apie 57 tūkst. litų turtinė žala.

Nustatyta, kad pastaroji vagystė įvykdyta elektros linijos perdavimo eksploatavimui dieną, todėl, pasak atsakingų asmenų, dėl šių priežasčių (eksploatacijos atidėjimas, remonto darbai ir pan.) ūkio subjektams padaryta turtinė žala, įskaitant ir galimas netesybas, gali siekti 6 mln litų.

Anksti ryte po šios vagystės uostamiesčio policijos pareigūnai karštais pėdsakais sulaikė šešis prie šios nusikalstamos veikos prisidėjusius asmenis. Manoma, kad jie veikė pagal nusikaltimų organizatorių kruopščiai parengtą planą. Įtariama, kad grupę subūrė anksčiau su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis sietas 1973 metais gimęs klaipėdiškis Linas ir uostamiesčio verslininkas – 1972 m. gimęs kelių barų ir naktinio klubo savininkas.

Dalį sukarpyto ir paslėpto kabelio (apie 220 metrų) pareigūnai aptiko apžiūrėję Kairių poligone esantį tvenkinį ir atlikę kratą bendrovės, besiverčiančios metalo supirkimu, aikštelėje. Į pagalbą teisėsaugininkai pasitelkė Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narus.

Be to, policijos pareigūnai vieno įtariamojo automobilyje aptiko galimai suklastotą vairuotojo pažymėjimą, tris nešiojamas radijo stotis, kastuvus, hidraulines žirkles bei apie 106 metrus sukarpyto kabelio.

Policijos pareigūnai įtaria, kad sulaikytieji galėjo įvykdyti ir daugiau nusikaltimų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Keturi įtariamieji suimti, likusiems dviems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Įtariamiesiems už didelės vertės svetimo turto pagrobimą arba už svetimo turto pagrobimą dalyvaujant organizuotoje grupėje gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius