Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos rajone į mokyklą ginklą atsinešęs dešimtokas meldė nekviesti policijos

Į Klaipėdos rajono Šiūparių mokyklą antradienį dešimtokas atsinešė ginklą „Blow Magnum“. Nekviesti pareigūnų maldavusio moksleivio įstaigos vadovybė neišklausė – ginklą paėmė atvykę policininkai.
Šiūparių pagrindinė mokykla
Šiūparių pagrindinė mokykla / Mokyklos nuotr.
Temos: 1 Ginklas

Mokyklos direktorė Alvyra Genovaitė Lučinskienė 15min pasakojo kas rytą su tuo pačiu 17-mečiu mokiniu važiuojanti autobusu į mokyklą. Moteris neslėpė – dešimtokas nėra lengvas paauglys, jis vienas iš keturių probleminių 9–10 klasės moksleivių, tačiau per pastaruosius mėnesius pasikeitė tikrai į gerąją pusę ir elgėsi kone nepriekaištingai.

„Ši žinia – kaip iš giedro dangaus“, – neslepia, kad sulaukusi moksleivių žinios apie ugdytinio atsineštą ginklą, labai nustebo.

Jis sakė, kad būtų pasidėjęs pas tėvą ir būtų žaidęs, – pasakojo direktorė.

„Vaikai pamatė, kad jis turi ginklą. Turime gerų draugų, „seklių“ mokykloje. Su vaikais bendravimas išties artimas, jie draugiški ir mes sutarę, kad viską papasakotų, – kalbėjo A.G.Lučinskienė. – Ginklas buvo tuščias. Jis atsinešė jį ir, matyt, parodė keletui draugų. Kaime, kur yra mokykla, gyvena jo tėtis, jis sakė, kad būtų pasidėjęs pas tėvą ir būtų žaidęs. Jisai pats su mama ir patėviu gyvena kitoje vietoje. Bet juk jei iš tiesų norėjo pas tėvą pasidėti, reikėjo vos išlipus iš autobuso lėkti ir padėti.“

Direktorė kartu su socialine darbuotoja pasikvietė mokinį paaiškinti situaciją. Jis pasakojo ginklą radęs netoli Minijos upės, leidžiantis nuo kalno. Ar taip iš tiesų yra, aiškinasi pareigūnai, kurie į mokyklą visgi buvo iškviesti. Direktorė pranešė visoms institucijoms, kalbėjosi ir su tėvais.

„Berniuko tėčiui ryte skambinome du kartus, tačiau jis nesureagavo ir į mokyklą neatėjo. Atlikome visas procedūras – pranešėme visoms įstaigoms ir mums buvo patarta skambinti 112. Pareigūnai buvo netoli ir netrukus atvyko, – pasakojo direktorė. – Jis labai prašė, kad nekviestume nieko, melste meldė. Bet kaip gali tokį prašymą įvykdyti? Gal tas ginklas naudotas ir kaži kas buvo įvykę.“

Probleminis paauglys

A.G.Lučinskienė neslėpė, kad paauglys iš tiesų gana probleminis moksleivis. Po pamokų jis lankosi užimtumo centre Gargžduose, kur jam skirtas specialistas.

„Nėra agresyvus, bet labai keikiasi... Ateidavo į mokyklą ryte, o paskui dingdavo. Mes, norėdami apsidrausti, pranešdavome tėvams, kad jo mokykloje nėra. Ilgą laiką labai sunkiai valdėsi. Jam nieko tokio buvo ir mokytoją ant trijų raidžių pasiųsti. Kiek man žinoma, nuo mažumės patirdavo tokius pykčio priepuolius, buvo ir į ligoninę guldytas. Jis pats sako, kad negali susivaldyti, ką galvoja, tą sako. Aš jam jau patariau – tu skaičiuok mintyse, paimk, galų gale, popieriaus lapą suplėšyk, išsiliek“, – pasakojo direktorė.

Anot jos, per pastaruosius du mėnesius vaikinas labai pasikeitė, nori sėkmingai užbaigti dešimtą klasę ir turi planų mokytis profesinėje mokykloje.

Šiūparių pagrindinėje mokykloje, kuriai priklauso ir kelios darželio grupės, iš viso yra 91 ugdytinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius