Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdos uoste skendo susenęs žvejybinis laivas

Klaipėdos žvejybinių laivų uostelyje, pietinėje uosto dalyje, penktadienį nuskendo susenęs žvejų laivas „Freisa“.
Susenusį laivą Klaipėdos Žvejybos uoste ėmė semti vandenys.
Susenusį laivą Klaipėdos Žvejybos uoste ėmė semti vandenys. / 15min.lt nuotr.

Prie krantinės prišvartuotas laivas jau seniai nebenaudojamas ir sukežęs, neseniai buvo ir užsidegęs. Ketvirtadienio vėlyvą vakarą laivą ėmė semti vandenys, „Freisa“ ėmė skęsti. Dispečeriai pro uosto kameras pamatė, kad laivas ėmė grimzti. Apie tai buvo informuotos tarnybos. Laivas „Freisa“ yra 23 m ilgio, 6,8 m pločio ir 2,39 m grimzlės.

Į vietą atvyko ugniagesiai gelbėtojai. Akvatoriją aplink laivą jie aptvėrė boninėmis užtvaromis, žiūrima, kad į aplinką neišbėgtų teršalų. Vanduo ėmė semti mašinų skyrių, todėl baimintasi, kad teršalai gali patekti į aplinką. Šiuo metu laivas pasviręs, o jo dugnas remiasi į gruntą. Įmonė Baltijos bunkeriavimo agentūra šiandien jau surenka nedidelius teršalų kiekius. Jau surinkta apie 12 kub. m vandens ir naftos produktų mišinio.

„Tai vienas iš probleminių laivų Klaipėdos uoste. Jis šiuo metu prižiūrėti bankroto administratorius. Administratorius turės ir pasirūpinti, kad laivas būtų iškeltas į krantą“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovė spaudai Geda Mikaločienė.

Klaipėdos uoste dar likę keli seni laivai, tapę galvosūpiu uostininkams. Vieni rūdija palikti be šeimininkų, kitais nenori rūpintis savininkai.

15min.lt nuotr./Klaipėdos uoste nugrimzdo laivas
15min.lt nuotr./Klaipėdos uoste nugrimzdo laivas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius