Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos uoste sulaikyti įtartini dviračiai

Klaipėdos uoste Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė du automobilius, kuriais iš Vokietijos buvo gabenti, manoma, užsienyje vogti bei išardyti dviračiai.
Klaipėdos uoste sulaikyti įtartini dviračiai.
Klaipėdos uoste sulaikyti įtartini dviračiai. / VSAT nuotr.

Antradienį Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai patikrino keltu iš Vokietijos atvykusius du automobilius – 23 metų kauniečio vairuojamą mikroautobusą „Ford Transit“ ir to paties amžiaus Kauno gyventojo vairuojamą vienatūrį „Renault Espace“.

Nors Vokietija yra Šengeno erdvės narė, o Lietuvos pasieniečiai nevykdo nuolatinių tikrinimų, kai vykstama bendrijos vidaus reisais, VSAT pareigūnai turi teisę pasirinktinai sustabdyti ir patikrinti bet kokią transporto priemonę arba asmenį.

Abiejų vyrų ir jų automobilių dokumentai buvo tvarkingi, tačiau VSAT pareigūnai apžiūrėjo ir transporto priemonių salonus. „Ford Transit“ automobilyje pasieniečiai aptiko 12 įvairių dviračių rėmų ir 24 nusuktus dviračių ratus. Vienatūryje „Renault Espace“ rasti dar 4 dviračių ratai.

Mikroautobuso vairuotojas pasieniečiams pateikė rastųjų daiktų pirkimo-pardavimo sutartis, neva liudijančias teisėtą jų įsigijimą, tačiau šie dokumentai VSAT pareigūnams sukėlė įtarimą.

Abi transporto priemonės ir jais gabenti dviračių rėmai bei ratai laikinai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Po apklausos abu vairuotojai paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius