Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos verslininkas prekiavo kvaišalų skonio sekso prekėmis

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai baigė dalį ikiteisminio tyrimo dėl psichotropinių medžiagų ir jų darinių platinimo Klaipėdos apskrityje įsikūrusiose sekso prekių parduotuvėse „Amsterdamas“.
Sulaikymas
Sulaikymas / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai gavo duomenų, kad parduotuvių darbuotojai šias medžiagas reklamuodavo ir parduodavo kaip narkotinių (psichotropinių) medžiagų (kokaino, MDMA, kanapių bei pan.) pakaitalus, neva neturinčius uždraustų ir sveikatai žalingų komponentų.

Tačiau Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro specialistai, bendradarbiaudami su užsienio ekspertinėmis įstaigomis, nustatė, kad milteliuose, supakuotuose į reklamines pakuotes „Twist“, „Storm“ bei „Love Powder“ ir kt., vartotoją (250–300 Lt už 1 g) pasiekdavo naujos psichoaktyvios medžiagos. Vartodami šias medžiagas, parduotuvių klientai nuodijo save psichotropine medžiaga – mefedronu, kitomis psichotropinėmis medžiagomis ir jų dariniais.

Įtariama neteisėta parduotuvių „Amsterdamas“ veikla Klaipėdos apskrityje nutraukta 2010-ųjų gruodžio pabaigoje, naujametinės nakties išvakarėse, po to, kai Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai sulaikė parduotuvių „Amsterdamas“ savininką 1964 m. gimusį klaipėdietį K.G.

Kratos pas įtariamąjį metu aptikta apie 225 g miltelių su psichotropine medžiaga – mefedronu, apie 1 kg kitos psichotropinės medžiagos ir jos darinių.

Teismui perduotoje byloje šiam verslininkui įteiktas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais.

Įstatymai už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai ir toliau tęsia ikiteisminį tyrimą dėl klaipėdiečio K.G. ir jo vadovaujamos bendrovės veiklos. Kol kas nebaigti kai kurie iš įtariamųjų ir sekso prekių parduotuvių paimtų medžiagų ekspertiniai tyrimai.

Taip pat tiriama, ar minėtas parduotuvių ir bendrovės savininkas policijos pareigūnų pas jį rastą turtą ir pinigus įgijo teisėtu būdu, ar jis nesiekė jų nuslėpti ir įteisinti, ar jie netapo neteisėto praturtėjimo priemone (įrankiu).

Ikiteisminio tyrimo metu buvo apribotos K.G. nuosavybės teisės į giminaičių vardu registruotą namo dalį, į sutuoktinės vardu registruotą butą, į vienos uostamiesčio bendrovės, sutuoktinės bei jo vadovaujamos bendrovės vardais registruotus automobilius „Mercedes Benz CLS 320“, „Mercedes Benz E 500“ bei „Mercedes Benz S 600“. Taip pat apribotos teisės į kratų metu rastus apie 150 tūkst. litų grynaisiais.

VIDEO: Klaipėdoje baigta dalis tyrimo dėl sekso prekių parduotuvių veiklos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius