Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klebonas – apie policijos tiriamą incidentą su vaiku: „Pamaldų nesutrikdė, išsiskyrėme paspaudę rankas“

Vilniaus policija ėmėsi ikiteisminio tyrimo dėl konflikto maldos namuose, kuomet mišių metu vienam mažamečiui galėjo būti sukeltas fizinis skausmas. Pareigūnams ir žiniasklaidai priverstas teisintis dvasininkas sako, kad vaikas per apeigas tiesiog nesilaikė rimties, ir jokio skandalo nebuvo: mažametis ir jo tėvai su klebonu esą išsiskyrė krikščioniškai.
Eigantas Rudokas, Naujosios Vilnios Šv. Kazimiero bažnyčia.
Eigantas Rudokas, Naujosios Vilnios Šv. Kazimiero bažnyčia. / „Facebook“ profilio „tvpwilno“ ir 15min archyvo nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate 15min penktadienį sužinojo, kad išvakarėse pareigūnai ėmėsi kiek neįprasto ikiteisminio tyrimo. Mat fiksuota vieša incidento vieta – sostinės Palydovo gatvėje (Naujosios Vilnios seniūnija) esantys maldos namai.

„Gegužės 12 d. 15 val. 10 min. Vilniaus apskr. VPK gautas pranešimas dėl galimo fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 140 str. 3 d.“, – informavo Vilniaus VPK Komunikacijos poskyris.

Apie įvykį 15min penktadienį papasakojo asmeniškai jame dalyvavęs Vilniaus (Naujosios Vilnios) Šv. Kazimiero parapijos klebonas Eigantas Rudokas, raginęs nutikimo nesureikšminti ir kone dešimt sykių pakartojęs, jog „nieko nebuvo“.

Truputį jis ten vaikščiojo, užpakaliu stovėjo, rankas kilnojo. Todėl tiesiog buvo pamokytas vaikas.

Be jokių smurtinių detalių apie įvykį pasakojęs dvasininkas leido suprasti, kad vienas berniukas Šv. Kazimiero bažnyčioje elgėsi netinkamai, todėl buvo sudrausmintas. Maldos namuose buvo ir mažamečio tėvai, kuriems fizinis pamokslas jų atžalai irgi galėjo būti nepriimtinas. Tačiau klebonas E.Rudokas nemano, kad šiuo reikalu dar verta domėtis teisėsaugininkams – jo požiūriu, istorija jau baigta taikiais, broliškais gestais.

„Nieko nebuvo. Tikrai nieko, žinokit, tikrai nieko. Viskas vyksta normaliai mūsų bažnyčioje“, – interviu pradžioje skubėjo užtikrinti klebonas, prašomas papasakoti apie galbūt įvykusį jo ir vaiko incidentą.

E.Rudokas prasitarė, kad įvykio metu bažnyčioje vyko pamaldos, o jo akiratin patekęs vaikas lankėsi jose su tėvais.

Kaip gatvėje negalima vaikams bėgioti, dėl saugumo, taip ir bažnyčioje nederėtų trukdyti tikintiesiems melstis

Paprašytas konkrečiau pasakyti, kas ir dėl ko nutiko, dvasininkas pasakojo santūriai, aptakiai: „Gal tik buvo paprašyta kažko nedaryti. Tiesiog buvo pamokytas vaikas. Nes bažnyčioje vis tiek reikėtų elgtis santūriau. Truputį jis ten vaikščiojo, užpakaliu stovėjo, rankas kilnojo. Todėl buvo sudrausmintas. O pabaigoje buvo paduotos rankos, susitaikyta, ir viskas, draugystė.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Naujosios Vilnios vaizdai: Šv. Kazimiero bažnyčia Palydovo gatvėje
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Naujosios Vilnios vaizdai: Šv. Kazimiero bažnyčia Palydovo gatvėje

Klebonas pabrėžė, kad greitai viską išsiaiškinus ir užglaisčius, pamaldos nesutriko, kitų tikinčiųjų ramybei sutrukdyta nebuvo. Tuo pačiu dvasininkas akcentavo, kad maldos namuose privalu elgtis deramai iš pagarbos tiek kitiems žmonėms, tiek pačiai vietai, kurioje esama.

„Kaip gatvėje negalima vaikams bėgioti, dėl saugumo, taip ir bažnyčioje nederėtų trukdyti tikintiesiems melstis“, – palygino E.Rudokas, užsiminęs apie tėvų pareigą ugdyti bei prižiūrėti atžalas.

Jei viskas baigėsi geranoriškai, kam tuomet į aplinkybių tyrimą įtraukta policija?

„Gal mama vėliau kažkaip kitaip reagavo. Bet vietoje buvo ir tėvas, jis sakė – nieko, nieko, čia smulkmena. Ir viskas“, – komentavo 15min pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius