Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klibindamos tvorą nepilnametės tikrino stebėjimo bokšto signalizaciją

Pasienyje su Rusija VSAT patruliai sulaikė dvi nepilnametes, mėginusias išklibinti apsauginę stebėjimo bokšto, kuriame sumontuota sienos kontrolės įranga, tvorą.
Traktorius
Tvora / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.
Temos: 1 Tvora

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad 17 ir 15 metų merginas pirmadienį vakare prie stebėjimo bokšto, esančio ties Pagėgių rajono savivaldybės Vėžininkų kaimu, užklupo VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos patruliai.

Matant pasieniečiams merginos mėgino rankomis išklibinti apsauginę tvorą, juosiančią bokštą. Įtariama, kad abi Pagėgių savivaldybės gyventojos taip tikrino, ar veikia čia įrengta signalizacija.

Sulaikytosioms, kurios čia pažymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be privalomų pasieniečių leidimų, pradėtos administracinės teisenos dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo.

Beje, merginos ties Vėžininkų kaimo apylinkėmis esančiu bokštu įkliūna ne pirmą kartą – čia jos be privalomų VSAT leidimų patekti į apsaugos zoną buvo sulaikytos ir praėjusią savaitę. Tąkart pasieniečiai jas įspėjo administracine tvarka.

Antrą kartą padarius tokį pat administracinį teisės pažeidimą pagėgiškėms gresia piniginės baudos nuo 300 iki 600 Lt.

17-metė perduota į Viešvilės užkardą atvykusiam jos broliui, o jaunesnioji sulaikytoji – Pagėgių vaikų globos namų socialinei pedagogei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius