Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klientus apgaudinėjusiam biržiečiui uždrausta trejus metus teikti teisines paslaugas

Už sukčiavimą, piktnaudžiavimą, dokumentų klastojimą ir kitus nusikaltimus teisines paslaugas individualiai teikusiam 39 metų biržiečiui teisininkui V.I. paskirtas 60 parų areštas, jam atimta teisė trejus metus užsiimti teisinių paslaugų teikimo veikla. Nuteistasis taip pat privalės atlyginti apgautai nukentėjusiajai devynis tūkstančius litų turtinės žalos.
Teismo nuosprendis
Teismo nuosprendis / Photos.com nuotr.

Tokį sprendimą, išnagrinėjęs Biržų rajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą su dokumentų klastojimu susijusią nusikaltimų finansų sistemai, valstybinei tarnybai ir nuosavybei baudžiamąją bylą ir pripažinęs teisininką kaltu, priėmė rajono apylinkės teismas.

„Tokiu nusikalstamu elgesiu padaryta didelė žala profesijos prestižui ir krašto teisininkų bendrijai, nes teisines paslaugas teikęs kaltinamasis nusikalstamas veikas darė pasinaudodamas profesine veikla – buvo padaryti net šeši nusikaltimai, tarp jų vienas – prieš senyvo amžiaus asmenis“, – teigia valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Biržų rajono apylinkės prokuratūros prokurorė
Danutė Šleivaitė.

Bylos duomenimis, prieš dvejus metus liepos mėnesį savo teisinių paslaugų teikimo kontoroje V.I., atspausdinęs vieno nukentėjusiojo pareiškimą dėl jam padarytų sumušimų, įrašė, kad jo klientas kaltininkui neturi jokių pretenzijų, nes parodymus byloje davė apsirikęs. Suklastotu dokumentu buvo suklaidinta teisėtvarka ir pats nukentėjusysis.

Už pažadą padėti sugražinti prarastą butą teisines paslaugas teikęs V.I. paėmė devynis tūkstančius litų, tačiau pažado netesėjo ir apgaule pasisavintas svetimas santaupas išleido savo reikmėms.

Taip pat V.I., versdamasis profesine veikla – pagal individualios veiklos leidimą teikdamas teisines paslaugas, dėl šių paslaugų pobūdžio būdamas valstybės tarnautojui prilygintas asmuo, vienoje baudžiamojoje byloje, kurioje ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal nukentėjusiosios  pareiškimą dėl sukčiavimo jos atžvilgiu, buvo įgaliotasis atstovas, ir pats padarė nusikalstamą veiką – piktnaudžiavo tarnyba siekdamas turtinės ir asmeninės naudos.

Teisinių paslaugų teikėjas, apgaulingai tvarkydamas teisės aktų reikalaujamą buhalterinę apskaitą, pateikė neteisingus duomenis apie pajamas ir nesumokėjo dviejų tūkstančių 24 litų mokesčių.

Taip pat V.I., surašęs vienos klientės pareiškimą dėl skolos išieškojimo, įrašė ne jos, bet savo paties buto adresą ir pagamino netikrą dokumentą. Po to jis, tęsdamas šią nusikalstamą veiką, tos pačios klientės pareiškime dėl skolos išieškojimo įrašė savo motinos adresą. Suklastoti dokumentai buvo pateikti rajono apylinkės teismui, nagrinėjusiam civilinę bylą dėl septynių tūkstančių litų skolos išieškojimo.  Šioje byloje dar vienas kaltinimas teisininkui buvo pateiktas dėl smurto prieš gatvėje sutiktą ir paprašiusį gražinti išviliotus pinigus klientą, tačiau nukentėjusysis, nuo smūgio pagriuvęs ant šaligatvio ir susitrenkęs nugarą, nepasirūpino pateikti teismo medicinos ekspertų pažymos, todėl teismas, pristigęs kaltės patvirtinimo, dėl šios veikos jį išteisino.

Už sukčiavimą baudžiama viešaisiais darbais, areštu, laisvės apribojimu, bauda arba laisvės atėmimu iki trejų arba net aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius