-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klonio gatvėje Garliavoje – budėjimas visą parą

Po Lietuvą sukrėtusių įvykių praėjusį penktadienį, kai nesėkmingai bandyta įvykdyti teismo nutartį perduoti velionio Drąsiaus Kedžio dukrą motinai Laimutei Stankūnaitei, Klonio gatvėje vėl dieną naktį buriuojasi žmonės.
Žmonės prie Kedžių namo
Žmonės prie Kedžių namo / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jie tikina neketinantys leisti motinai paimti mergaitę ir tvirtina nuogąstaujantys, kad ši bus išvežta į užsienį, kur nežinia kaip vėl bus ja elgiamasi. Nors teismas leido antstolei Sonatai Vaicekauskienei vykdyti nutartį nuo 6 val. ryto iki 22 val. vakaro, Venckų ir Kedžių šeimoms paramą reiškiantys žmonės Garliavoje budi ištisą parą.

Antradienio rytą, kaip vėl tapo įprasta, Klonio gatvėje stoviniavo kelios dešimtys žmonių. Naktį jų buvo gerokai daugiau, tačiau ryte daugelis turėjo važiuoti į darbus. Šalia tvoros sustatyti termosai arbatos ir kavos, padėta užkandžių, sumuštinių, kūrenasi laužas, šalia kurio sėdi ir šildosi būrelis žmonių. Vienas jaunuolis skambino gitara.

Netoliese gyvenantis vyras, prisistatęs Giedriaus vardu, sakė kasdien ateinantis į Klonio gatvę, namo grįžtantis tik pavalgyti, tačiau naktimis jis nebudi. Vyras, kaip ir daugelis susirinkusiųjų, nežino ko dabar tikėtis ir laukti. Kartkartėmis į Klonio gatvę užsukantys policijos ekipažai sėja nerimą tarp susirinkusiųjų, tačiau kol kas nieko daugiau nevyksta. Žmonės kalbasi, kad gal taip migdomas jų budrumas.

Kai kurie aktyvistai apie susiklosčiusią padėtį siekia informuoti užsienyje veikiančias vaikų teisių apsaugos tarnybas ir organizacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius