Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl 2017 m. daugiausiai žmonių gaisruose žuvo Šiaurės Lietuvoje? Atsakymo ieškojo net kunigas

Šiauliuose surengta respublikinė konferencija, kurioje analizuotos žūčių gaisruose priežastys ir aptartos įvairios prevencinės priemonės.
Ketvirtadienio vakarą Šiauliuose degė medinis namas.
Asociatyvi iliustracija: Šiauliuose degė medinis namas. / Donato Juškėno nuotr.

Balandžio 26 d. Šiaulių apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje vyko respublikinė konferencija – kodėl 2017 m. daugiausiai žmonių gaisruose žuvo Šiaurės Lietuvoje ir kaip to išvengti?

Joje dalyvavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas, psichologė Liepa Raškevičienė, kapelionas Donatas Klimašauskas, Lietuvos nacionalinės židinių-dūmtraukių montuotojų asociacijos atstovas Darius Ozarovskis, Panevėžio ir Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai ir darbuotojai.

PAGD nuotr./Konferencijos akimirka
PAGD nuotr./Konferencijos akimirka

Susirinkusius konferencijos dalyvius pasveikino Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Kęstutis Bautronis ir priminė, kad žmogaus gyvybė turi neįkainojamą vertę. Šiaulių ir Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkai analizavo 2017 m. kilusių gaisrų ir žūčių juose priežastis, rizikas, dalijosi mintimis, kas galėtų padėti sumažinti skaudžių nelaimių pasekmes.

Lietuvos nacionalinės židinių-dūmtraukių montuotojų asociacijos atstovas Darius Ozarovskis kalbėjo apie saugų šildymo sistemų montavimą ir eksploatavimą. Jis papasakojo apie dūmtraukių projektavimo, montavimo ir eksploatavimo klaidas bei supažindino su dūmtraukių įrengimo techninius sprendimus ir ypatumus.

O psichologė Liepa Raškevičienė gvildeno socialiai jautrių gyventojų problemas ir prevencinių priemonių prieinamumą. Kunigas Donatas Klimašauskas pasiūlė suvienyti jėgas ir kartu su bažnyčia siekti bendros gerovės, skleidžiant gaisrinės saugos žinias tarp papapijos tikinčiųjų.

PAGD nuotr./Konferencijos akimirka
PAGD nuotr./Konferencijos akimirka

Departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas pasidžiaugė, kad Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai surengė šią konferenciją, pasidalijo darbo patirtimi su kolegomis. Jis pabrėžė, kad gyventojai turi jaustis saugūs. Jo nuomone, reikėtų aktyviai bendradarbiauti su savivaldybės administracijomis, rengiat projektines veiklas dėl gaisrų prevencijos. Taip pat labai svarbu viešinti gaisrus, kuriuose žūsta žmonės, patiriamos traumos ar prarandamas turtas, pažymima PAGD pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius