Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kol dirbsiu, prižiūrėk katę – gausi televizorių“: kambariokui netesėtas žodis virto egzekucija

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai du jaunuolius pripažino kaltais neteisėtai atėmus žmogui laisvę ir savavaldžiavus, naudojant psichinę prievartą bei fizinį smurtą.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Du anksčiau neteisti ir kaltę pripažinę 20 ir 22 metų vaikinai praėjusią savaitę nuteisti lygtinėmis bausmėmis, įpareigoti mokytis arba dirbti, dalyvauti elgesio pataisos programoje ir naktimis būti namuose, pranešė teismas.

Jaunų vyrų konfliktas kilo dėl neprižiūrėto katino.

Smurto seansas – Valentino dienos vakarą

Byloje nustatyta, kad vasario 14-osios vakarą Klaipėdoje, Ernestas Milašius, siekdamas iš O. R. išreikalauti nenustatytos vertės skolą, įviliojo jį į savo automobilį ir su draugu Kęstučiu Dražba prieš jį smurtavo.

Beveik parą auka buvo vežiojama po apylinkes. Pagrobėjai baugino, kad „skola“ išaugs iki 1 tūkst. eurų ir kas valandą didės po 100 eurų.

Bylos duomenimis, E.Milašius ir K.Dražba, veikdami bendrininkų grupe, smurtaudami laikė O. R. automobilyje ir prie jo iki kitos dienos vakaro.

Beveik parą auka buvo vežiojama po Klaipėdos ir Kretingos rajonus bei Klaipėdos miestą, siekiant įbauginti, jam grasinta, kad skolos negrąžinus ši išaugs iki 1 tūkst. eurų ir kas valandą didės po 100 eurų.

Pagrobėjai privertė nukentėjusįjį skambinti pažįstamiems ir prašyti paskolinti pinigų.

Vyrai ne mažiau kaip penkis kartus buvo ištempę O. R. iš automobilio mušė, smurtavo, reikalaudami grąžinti skolą.

Teisme papasakojo, dėl ko įsiuto

„Kaltinamųjų bendrais veiksmais O. R. sukeltas fizinis skausmas ir padaryti nežymų sveikatos sutrikdymo mastą atitinkantys sužalojimai – poodinės kraujosruvos ausyse, lūpose, nubrozdinimai krūtinės ląstoje, nudegimo žymės kairėje rankoje, kakle, liežuvyje“, – paskelbė teismas.

Teismui nebuvo pateikti jokie tariamą katino sužalojimą pagrindžiantys duomenys

Nuosprendyje rašoma, kad dėl beveik parą trukusio neteisėto laisvės atėmimo, sistemingo fizinio smurto, bauginimo ir minėtų sužalojimų padaryta didelė žala nukentėjusiojo O. R. teisėms ir teisėtiems interesams.

Kaltinamasis E.Milašius teisme kaltę pripažino. Jis nurodė, kad su O. R. buvo kambario draugai. Jis gavo darbo pasiūlymą užsienyje ir paprašė O. R. prižiūrėti jo katiną, sutardami, kad jam už tai paliks jų bute esantį televizorių.

Kai grįžo iš užsienio, E.Milašius bute nerado nei televizoriaus, nei katino, nei kitų daiktų. Katiną jam atvežė pažįstamas, jis esą buvo suluošintas ir įbaugintas, uodega nejudėjo.

Katino sužalojimai liko neįrodyti

E.Milašius nuvažiavo pas O. R., pasakė, kad šis sėstų į mašiną, ir parašė K.Dražbai dėl susitikimo. Kol važiavo automobiliu, O. R. žadėjo grąžinti pinigus.

Kai nuvažiavo į poilsio aikštelę, O. R. norėjo atlikti gamtinius reikalus ir bandė pabėgti, todėl K.Dražba jį pagavo ir sudavė į veidą. Vėliau į vyro ranką užgesinta cigaretė, jam trenkta ir kumščiu, ir šaka, pirštai spausti replėmis K.Dražba kaltę pripažino ir gailėjosi dėl savo veiksmų.

Klaipėdos apylinkės teismo atstovė Monika Vismantė BNS sakė, kad teismui nebuvo pateikti jokie tariamą katino sužalojimą pagrindžiantys duomenys – apžiūros pas veterinarą dokumentai, nenurodyti gyvūnų sužalojimo faktą galintys pagrįsti liudytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius