-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kol jaunuolį teisė už apsimetinėjimą kriminalistu, jis vežė 115 tūkst. eurų kontrabandą

Oskaras Baronas išgarsėjo, kai įvykdė Holivudo komedijos scenarijaus vertą nusikaltimą – su sėbru apsimetė policijos kriminalistu, sulaikė narkotikų prekeivį, padarė kratą jo namuose, „konfiskavo“ automobilį ir privertė susimokėti baudą. Dabar paaiškėjo, kad kol dėl šių nusikaltimų jis išsisukinėjo teisme, apie gyvenimo būdo pokyčius net nemąstė: tuo pat metu įkliuvo su beveik 115 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabanda.
Oskaras Baronas
Oskaras Baronas / Lietuvos muitinės ir 15min nuotr.

15min išsamiai aprašė ankstesnius O.Barono nusikaltimus. 2016 m. vasarą jis su sėbru nusprendė apvogti „žolės“ prekeivį, o pamatę, kad šis atvažiavo su draugais, planų neatsisakė, bet apsimetė policijos kriminalistais.

Tuomet jaunuolį jie surakino antrankiais, atliko kratą jo namuose, konfiskavo BMW ir liepė sumokėti baudą. Nusikaltimas paaiškėjo tik tuomet, kai nukentėjęs jaunuolis pats nuėjo į policiją. Bet nepasiskųsti, o tik paklausti, kaip galėtų atgauti „konfiskuotą“ automobilį.

1998 m. gimęs O.Baronas buvo nuteistas dėl puokštės kaltinimų: vagystės, pareigūno vardo pasisavinimo, neteisėto laisvės atėmimo, dokumentų klastojimo ir sukčiavimo. Teismas atsižvelgė į spalvingą vaikino kriminalinę praeitį: net nesulaukęs pilnametystės jau turėjo 3 teistumus. Todėl O.Baronas buvo 2 metams pasiųstas į pataisos namus.

Vežė kontrabandą

Už grotų dienas leidžiantis O.Baronas trečiadienį teisme išgirdo dar vieną teismo nuosprendį. Jis pripažintas kaltu dėl stambios cigarečių kontrabandos gabenimo.

Teismas už šį nusikaltimą O.Baronui paskyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę. Visgi subendrinus ją su ankstesnėmis bausmėmis, iš viso pataisos namuose vaikinas praleis 2,5 metų.

O įkliuvo jis praėjusių metų gegužės 16-osios pavakarę. Tuomet sostinėje patruliavę Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai pastebėjo įtartiną vaizdą: stabtelėjęs prie gatvės vaikinas nusiėmė nuo mikroautobuso „Peugeot Boxer“ anteną ir nuvažiavo toliau.

Patyrę pareigūnai spėjo, kad antena gali būti skirta racijai, ją dažnai naudoja kontrabandininkai. Nuojauta jų neapgavo. Nors oficialiai O.Baronas vežė medžio drožles, tačiau kontrabandinių cigarečių dėžės net nebuvo normaliai užmaskuotos, jas kriminalistai pastebėjo vos atidarę mikroautobusą.

Iš viso viduje rastos 76 dėžės baltarusiškų cigarečių „Minsk“, „NZ“, „Queen“. 38 tūkst. surastų pakelių vertė – 114 513 eurų.

Pats O.Baronas teisinosi gavęs pasiūlymą pervežti krovinį, išsinuomojęs autobusiuką ir nulėkęs į Latviją. Jis neva net nežinojo ir netikrino, kad į „Peugeot“ prikrauta dėžių su kontrabanda. Bet tokia versija teismas nepatikėjo.

V.Miškinio nuotr./Oskaras Baronas
V.Miškinio nuotr./Oskaras Baronas

„Nors kaltinamasis bylos nagrinėjimo teisme metu teigė pakrovime nedalyvavęs ir net nematęs, kas į jo automobilį buvo pakrauta, tačiau kaip matyti iš byloje esančių duomenų, tai, kad į automobilį buvo pakrautas ne vienos rūšies krovinys matėsi jau iš vairuotojo kabinos, kurioje, pagal kaltinamojo parodymus, jis leido laiką, kol jam buvo kraunamas pastarasis krovinys“, – rašoma nuosprendyje.

Beje, kadangi mikroautobusas pripažintas nusikaltimo priemone, jį teismas nurodė konfiskuoti. Transporto priemonė nepriklausė O.Baronui, tad jam teks sumokėti 9160 eurų – tiek įvertintas „Peugeot Boxer“.

Nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius