Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2017 11 23 /15:16

Dėl kompozitoriaus T.Dobrovolskio nužudymo prokuroras kaltu siūlo pripažinti tik K.Pociūną

Valstybės kaltintojas prokuroras Liutauras Rudzevičius mano, kad dėl kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo kaltu gali būti pripažintas tik vienas muštynių dalyvis – Karolis Pociūnas. Jam siūloma skirti 12 metų laisvės atėmimo.
Kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo bylos teismo posėdis
Kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo bylos teismo posėdis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Teismui dėl nužudymo buvo perduoti dar du jaunuoliai – Skirmantas Jankauskas ir Audrius Šalna. Pasak prokuroro, teisme paaiškėjo nusikaltimo aplinkybės, todėl jo pozicija dabar tokia.

„Valstybinis kaltintojas vadovaujasi aplinkybėmis, grindžia parodymus atmetimo būdu, jis nurodo kiekvieno proceso dalyvio veiksmus. Manau, kad neginčytinai nustatyta, kad lemtingą smūgį sudavė Karolis Pociūnas“, – Vilniaus apygardos teismo posėdyje sakė prokuroras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karolis Pociūnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karolis Pociūnas

Pasak, jo teisminio nagrinėjimo metu nustatyta, kad, K.Pociūnas, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, 2014 metų gruodžio 24-osios naktį, prie baro Vingrių gatvėje, sudavė ne mažiau dviejų smūgių skėčio dalimi į T. Dobrovolskio galvą. Pasak prokuroro, K.Pociūnas veikė iš chuliganiškų paskatų.

„Kiti kaltinamieji – S.Jankauskas ir A.Šalna, neturėtų būti pripažinti kaltais dėl nužudymo“, – sakė prokuroras.

„Teisme nebuvo gauta duomenų, kad bendra tyčia būtų apėmusi ir nužudymą. Jie (kaltinamieji - BNS) neturėjo daiktų, skirtų asmenų žalojimui. Martynas Prokopas rankoje turėjo skėtį, jis buvo arčiausiai K.Pociūno. M. Prokopas dengėsi skėčiu, K.Pociūnas bandė išmušti skėtį, ne skėčio rankena, o atsidalijusia dalimi buvo smogta T.Dobrovolskiui. Laikė nulaužtą dalį būtent K.Pociūnas“, – sakė L.Rudzevičius. Nusikaltimo naktį M. Prokopas lankėsi bare, jis byloje yra liudytojas, jai laikė merginai priklausiusį skėtį.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Paulius Leščinskas, Vytenis Matulevičius, Edgaras Petraševičius, Karolis Pociūnas ir  Audrius Šalna
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Paulius Leščinskas, Vytenis Matulevičius, Edgaras Petraševičius, Karolis Pociūnas ir Audrius Šalna

Konflikto metu be R.Dobrovolskio nukentėjo ir daugiau žmonių. Pasak prokuroro, kai buvo smurtaujama prieš kitus, T.Dobrovolskis jau buvo nukritęs.

L. Rudzevičius sakė, kad kaltinamųjų veiksmuose nemato nė vienos lengvinančios aplinkybės ir nė vienam nėra galimybės taikyti bausmės atidėjimą.

Pasak prokuroro, Vytenis Matulevičius yra pagrindinis asmuo nuo ko prasidėjo konfliktas. Šis jaunuolis į barą pasikvietė draugų.

Visiems šešiems kaltinamiesiems taip pat buvo pateikti kaltinimai dėl tyčinio nesunkaus asmens sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos. Už tai kaltinamuosius siūloma nubausti realiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuo pusantrų metų iki 3 metų trejų mėnesių.

„Tai neprieštaraus teisingumo principui ir tik tuo atveju bus pasiekti bausmės tikslai“, – sakė prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius