-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kompozitoriaus T.Dobrovolskio nužudymu įtariamas Paulius Leščinskas: neturiu dėl ko atsiprašyti

Kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio smurtinę mirtį gaubia paslaptis. Visi šeši įtariamieji teisme bandė daugiau tylėti, nei kalbėti: ar dėl to, kad nenorėjo pripažinti kaltės, ar tikrai nieko nematė tą lemtingą naktį? Vėliau, padedant advokatams, penki iš šešių įtariamųjų paleisti į laisvę – mokytis, laikyti žiemos sesijos egzaminų. Jie – iš padorių šeimų, vadinamasis auksinis jaunimas. Trys iš šešių įtariamųjų – draugai Edgaras, Karolis ir Paulius.
Įtariamasis Paulius Leščinskas
Įtariamasis Paulius Leščinskas / TV3 Play iliustr.

TV3 laida „Prieš srovę“ prakalbino vieną iš šešių įtariamųjų, prieš Kūčias prie Psichbario Vilniuje mirtinai sumušusių kompozitorių Tomą Dobrovolskį.

Paulius Leščinskas trumpą interviu davė Vilniaus kolegijoje. Ten jis žaidė krepšinį.

Asmeninio albumo nuotr./Tomas Dobrovolskis
Asmeninio albumo nuotr./Tomas Dobrovolskis

Vaikinas pasakojo, kad, vakarodami su draugu Mykolu viename Vilniaus bare Islandijos gatvėje, sulaukė kito bičiulio skambučio, kad jam reikia pagalbos prie Psichbario. Kai ten nuskubėjo, muštynės, Pauliaus žodžiais tariant, buvo beprasidedančios.

„Kaip dabar atrodytų: aš važiuosiu atsiprašinėsiu. Aš neturiu ko atsiprašyti. Man tikrai labai gaila, aš tikrai labai ją (T.Dobrovolskio žmoną Akvilę) užjaučiu. Aš tikrai nežinočiau ką pasakyti, aš nemušiau jos vyro, to vieno spyrio (į užpakalį) ir spyriu nepavadinsi“, – dėsto savo požiūrį įtariamasis Paulius.

Pedagogai teisina savo mokinius

„Na, sako kad nebuvo apsvaigę stipriai. Aš jam sakiau, kad Kūčių išvakarėse reikėjo sėdėti namuose, o ne po barus vaikščioti“, – dalijasi mintimis mokytojas Stanislovas Radžiulis.

Šešėlis krenta ir ant sostinės Tuskulėnų mokyklos – čia prieš trejus metus mokėsi Paulius ir du jo draugai įtariamieji.

Mokyklos direktorius Ričardas Vitkus sako, kad ta laida buvo vadinama „žvaigždžių“. Visi trys draugai mokėsi gerai, yra smalsūs. Direktoriaus teigimu, bendramoksliai negali patikėti, kad šie vaikinai galėjo užmušti žmogų.

TV3 Play iliustr./Įtariamasis Paulius Leščinskas
TV3 Play iliustr./Įtariamasis Paulius Leščinskas

Laida „Prieš srovę“ pateikia tokią įvykių versiją. Naktį iš gruodžio 23-iosios į 24-ąją, kai žmona Akvilė siuvo Kalėdų dovanas, kompozitorius su šuniu išėjo į gatvę, gal trumpam užsuko į barą alaus. Ir jau buvo išėjęs į gatvę, kai jį staiga užpuolė. Spėjama – iš nugaros. O smūgis aštriu daiktu – spėjama, lietsargio smailiuoju galu – buvo lemiamas. Taip buvo išdurta Tomo akis, nutraukta kraujagyslė.

Muštynėse nuskambėjo V.Putino vardas?

Vilniaus kolegijos studentas Paulius Leščinskas nedaugžodžiauja: „Negaliu pasakyti, kad aš asmeniškai užpuoliau. Nesigilinau, dėl ko mums paskambino, nes ne man skambino...“.

„Aš nesimušiau, vienas spyris į užpakalį nėra mušimasis. Tų žmonių iš baro aš gyvenime nebuvau matęs. Jei būčiau matęs, kas mušė Tomą, būčiau pasakęs“, – purto galvą Paulius. Jis teigia tik stovėjęs šalia ir nematęs, kas smogė skėčiu kompozitoriui T.Dobrovolskiui ir atėmė jam gyvybę.

„Aš pats nežinau. Matyt, peštynės įvyko dėl Putino. Aš papuoliau, kur nereikėjo papulti“, – sako Paulius. Pauliaus teigimu, jis su Karoliu atskubėjo tiesiai į muštynes. Jis sako, kad tų kitų, muštynėse dalyvavusių vaikinų, nepažinojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius