Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurentą meilėje nušovęs pensininkas teisme atsisakė advokato, kurį matė vos 5 minutes

„Brude, tu, supūsi ten sėdėdamas“, – antradienį Kauno apygardos teismo posėdžių salėje prakeiksmus dieną prieš 72-ąjį gimtadienį atšventusio Vido Anuprevičiaus pusėn siuntė nužudytojo S.Ž. tėvas. Tačiau kaži ar juos adresatas girdėjo, nes vėliau teisėjai jis pasiskundė prasta klausa. Pirmasis šios bylos posėdis neįvyko, nes neatvyko gynėjas, kurio V.Anuprevičius, pasirodo, atsisakė.
Kaltinamasis teisme
Kaltinamasis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

1948 metais gimęs, Kaišiadorių rajone iki nusikaltimo padarymo gyvenęs išsituokęs V.Anuprevičius kaltinamas tuo, kad ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu laiku bei aplinkybėmis, neturėdamas leidimo įgijo, laikė ir nešiojo du šaunamuosius ginklus bei ne mažiau kaip šešis šaudmenis.

Kaltinamas jis ir tuo, kad 2019 metų rugsėjo 28 dieną Kaišiadorių Gedimino gatvėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, o tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, savo iniciatyva atvykęs tęsti prieš tai telefoninio pokalbio metu kilusio konflikto su nukentėjusiuoju S.Ž., sėdėdamas automobilyje per vairuotojo pusės priekinių durelių lango stiklą šovė vieną kartą iš nelegalaus savadarbio šautuvo į ateinantį prie automobilio nukentėjusįjį. 1975 metais gimęs vyras įvykio vietoje – garažų masyve – mirė.

Manoma, kad konfliktas įsižiebė dėl ištekėjusios moters, pas kurią pakaitomis tą dieną jie lankėsi. Apsižodžiavę telefonu, galiausiai jie santykius nusprendė išsiaiškinti akis į akį.

Praėjusių metų rugsėjo 30 dieną, iškart po to, kai buvo sulaikytas kartu su ginklu, V.Anuprevičius žiniasklaidai tikino, kad tik gynėsi, neva tai auka jį norėjusi sumušti, tad teko iššauti. Teisėsaugos žiniomis, tarpusavyje jie nebuvo pažįstami. Sulaikymo metu V.Anuprevičius nesipriešino, į alkoholio matuoklį vėliau jis įpūtė 1,16 promilės.

Kaltinamasis praeityje nebuvo teistas, savo kaltę pripažino dar pirminės apklausos metu. Už tai jam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Kaip anksčiau skelbė diena.lt, dar prieš keletą metų V.Anuprevičius aktyviai dalyvavo politikoje – buvo apylinkės rinkimų komisijos 2015-aisiais renkant Kaišiadorių rajono valdžią narys, pasiūlytas Darbo partijos.

„Kad tu nugaištum, mano vaiką be reikalo nušovęs“, – vasario 11 dieną posėdžių salėje šaukė nužudytojo mama.

Neatsiliko ir aukos tėvas: „Ko slepi veidą? Brude tu, supūsi ten sėdėdamas. Dirbom kartu su šiuo brudu.“

V.Anuprevičius į tai nereagavo. Nereagavo ir kalbinamas teisėjos.

„Negirdžiu nieko. Kalbėkite garsiau“, – prašė kaltinamasis.

Pirmajame šios bylos posėdyje nepasirodė V.Anuprevičiaus gynėjas Linas Stanislavas Bagdonas. Paklaustas, ar nežino, kur jo advokatas, kaltinamasis atsakė: „Atsisakiau jo. Kam man toks reikalingas? 5 minutes tik mačiau. Pageidauju, kad grįžtu advokatė Ingrida Maldeikienė, su kuria iš pradžių bendravau“.

Kadangi kaltinamasis laikomas suimtas, jam pagal įstatymą būtinas gynėjas. Bylos nagrinėjimas atidėtas. Kitas posėdis įvyks kovo 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius