Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konteineryje rasti dvyniai atgulė į bendrą kapą, įtariama motina surasta

Tyrėjai užčiuopė siūlo galą – sulaikyta moteris, kurios DNR beveik toks pat, kaip ir prieš mėnesį Klaipėdoje šiukšlių konteineryje rastų dvynukų. Kūdikiai ketvirtadienį buvo palaidoti Lėbartų kapinėse.
Sausio 15-osios gatvėje, ties 6 namu esančiame šiukšlių konteineryje rasti negyvi spėjama dynukai.
Kūdikiai buvo rasti šiuose konteineriuose. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Bevardžius kūdikius į paskutinę kelionę palydėjo teisėsaugininkai, medikai ir ritualinių paslaugų įmonės darbuotojai. Abu broliukai buvo palaidoti viename kape, praneša „Lietuvos rytas“.

Nustatyta, kad tik vienas kūdikių gimė gyvas ir greičiausiai buvo uždusintas. Medicinos ekspertai nustatė, kad rasti negyvi kūdikiai gimė maždaug keturiomis savaitėmis anksčiau, tačiau buvo visiškai išsivystę.

Palaidojus naujagimius Lėbartuose, po Klaipėdą ėmė sklisti žinia, esą jų motina sulaikyta ir apklausta. Teismo medicinos ekspertų duomenys rodo, kad sulaikytosios ir kūdikių DNR mėginiai – beveik tokie pat.

„Kol kas nieko apie tai negaliu pasakyti – tikrinome daug moterų, kurios laukėsi kūdikių, bet jų neaugina. DNR analizė absoliutaus tikslumo negarantuoja. Kai kurie mėginiai tiriami pakartotinai, kad išvengtume klaidų“, – „Lietuvos rytui“ sakė uostamiesčio policijos smurtinių nusikaltimų skyriaus vadovas Aleksas Siutilas.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, į uostamiesčio policijos tyrėjų akiratį iš tikrųjų pateko viena netoli Klaipėdos gyvenanti moteris, kurios DNR beveik sutampa su rastų negyvų kūdikių organizmo tyrimo duomenimis.

Tačiau A.Siutilas neskuba reikšti įtarimų: „Sutapimai – dar ne įkaltis, visko pasitaiko. Iš medikų gavę moterų, kurios tuo metu laukėsi kūdikių, sąrašą, toliau dirbame, laukiame ekspertų išvadų“.

Kraupų radinį maisto ieškantys benamiai prieš mėnesį aptiko Klaipėdoje – Sausio 15-osios gatvės šiukšlių konteineryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius