-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršėnuose pričiupti kontrabandos ir pilstuko magnatai

Gegužės 22 d. Šiaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai Kuršėnuose ir šio miestelio apylinkėse nustatė tris nusikalstamai veikusius asmenis. Kratų metu rastas naminės degtinės gaminimo aparatas, apie 600 litrų raugo, apie 284 litrus jau pagamintos „naminukės“, 70 litrų dyzelino ir 383 pakeliai kontrabandinių cigarečių.
Pilstuko fabrikas Šiauliuose
Pilstuko fabrikas Šiauliuose / Šiaulių AVPK nuotr.

Informaciją apie trijulės organizuotą „naminukės“ gamybą ir prekybą kriminalistus pasiekė, tiriant panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas. Pasitvirtino ne tik ši informacija. Pareigūnai nustatė ir kitų nelegalios apyvartos akcizinėmis prekėmis pažeidimų.

Šiaulių AVPK nuotr./Pilstuko fabrikas Šiauliuose
Šiaulių AVPK nuotr./Pilstuko fabrikas Šiauliuose

Pirmiausia kriminalistai apsilankė 44 metų kuršėniškio gyvenamojoje valdoje. Apžiūrėję kiemo statinius, jie garaže rado 70 litrų dyzelino. Namo šeimininkas teigė degalus pirkęs degalinėje savo automobilio reikmėms, tačiau įsigijimo dokumentų jis neturėjo.

Rūsyje surikiuotose šešiose plastikinėse talpose burbuliavo ir tolesnio proceso laukė 600 litrų raugo.

Netrukus paaiškėjo, kad vyras naudojasi ir dar vienu garažu, kuris yra Daugėlių gatvėje esančiame garažų masyve. Pareigūnams kilo įtarimas, kad Kuršėnų pakraštyje esančiame garaže gali būti vykdoma nusikalstama veika.

Nuojauta pasitvirtino – patekę į jo vidų, kriminalistai aptiko naminės degtinės gaminimo aparatą. Stacionariai įrengtai ir darbui paruoštai įrangai buvo naudojama dujinė viryklė ir du dujų balionai.

Atidžiau apžiūrėjus patalpas, spintoje, už jos bei rūsio duobėje buvo rastos įvairių dydžių talpos, kuriose iš viso buvo apie 260 litrų specifinį naminės degtinės kvapą turinčio skysčio.

Taip pat garaže buvo rasta ir elektrinis vandens siurblys, dešimt pakelių mielių, septyni plastikiniai maišai su skirtingų talpų tuščiais plastikiniais buteliais bei maišelis su butelių kamšteliais.

Šiaulių AVPK nuotr./Pilstuko fabrikas Šiauliuose
Šiaulių AVPK nuotr./Pilstuko fabrikas Šiauliuose

Garažo savininko pasiteisinimai policijos pareigūnų neįtikino. Šiaulių miesto ir  rajono policijos komisariate dėl nelegaliai laikomų degalų pradėta administracinė byla, o dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų ir aparatų jiems gaminti laikymo – baudžiamoji byla.

Iš kuršėniškio buvo paimti nelegaliai laikomas dyzelinas, naminės degtinės gaminimo aparato dalys, talpos su „naminuke“ tvoskiančiu skysčiu, mielės.

Tiriant nusikalstamos veikos aplinkybes, buvo svarbu kuo skubiau patikrinti ir galimas naminės degtinės realizavimo vietas. Štai tada pareigūnų akiratin pateko ir du Šiaulių rajono gyventojai.

Gatavos produkcijos pristatymas užsakovams buvo patikėtas 36 metų drąsutiškiui. Kuršėnuose pagamintas alkoholis daugiausia keliavo į Čigonų kaime įsikūrusį „tašką“.

Savo namuose naminukės realizavimą itin akylai prižiūrėjęs 46 metų vyras policijos pareigūnams pakliuvo su įkalčiais: patikrinimo metu jo namuose buvo rastos ir paimtos įvairios plastikinės talpos su 24 litrais skaidraus skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą.

Šiaulių AVPK nuotr./Pilstuko fabrikas Šiauliuose
Šiaulių AVPK nuotr./Pilstuko fabrikas Šiauliuose

Kriminalinės policijos pareigūnai, turėdami tikslą rasti ir paimti daiktus ar dokumentus, galinčius turėti reikšmės nusikaltimui atskleisti, atliko kratas ne tik „naminukės“ verslui susikooperavusios trijulės, bet ir jų artimiausių giminaičių namuose.

Drąsutiškio sesers kelioniniame lagamine jie aptiko 383 pakelius kontrabandinių cigarečių „Minsk“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo pažeidimų pradėta administracinė byla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius