Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabanda gabenta kalinių socialine integracija besirūpinančios įstaigos automobiliu

Šalčininkų rajone sėkmingą operaciją surengę pasieniečiai sulaikė daugiau kaip 21 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių ir tris vietinius gyventojus. Pastarieji cigaretes gabeno kalinių socialine integracija besirūpinančios įstaigos automobiliu, kuriame buvo įrengta slėptuvė.
Cigarečių slėptuvė
Cigarečių slėptuvė / Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.

Prieš kontrabandą ir akcizinių prekių gabenimą nukreiptą operaciją Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečiai pradėjo antradienį ryte.

VSAT duomenimis, kelių šios rinktinės padalinių pajėgos vykdė vietovės stebėjimą ir valstybės sienos prieigų apžiūrą prie Šalčininkų rajono Tabariškių kaimo.

VSAT tarnybinis šuo prie Merkio upės, kuria eina siena su Baltarusija, aptiko pėdsakus. Šuo jais nusekė iki vienos Tabariškių sodybos ūkinio pastato. Jį patikrinę pasieniečiai aptiko 13 dėžių, iš viso 6500 pakelių, cigarečių „Minsk Capital“ ir „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Buvo apklausta 76-erių sodybos šeimininkė.

Tada veiksmas persikėlė į toliau nuo sienos esantį Barkuškių kaimą. Čia VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai stebėjo sodybą, prie kurios stovėjo krovininis automobilis „Iveco“. Kaip vėliau nustatė VSAT pareigūnai, jis priklauso VšĮ „Kalinių socialinės integracijos centras“.

Netrukus į šią vietą atvažiavo visureigis „Isuzu Trooper“. Iš jo išlipo trys vyrai. Įdėmiai stebėdami aplinką ir nenujausdami, kad yra sekami pasieniečių, jie sulipo į „Iveco“, iš sodybos nusuko į kelią Rudamina – Turgeliai ir judėjo Rudaminos miestelio kryptimi.

Netrukus „Iveco“ sekę pasieniečiai nusprendė pradėti sulaikymą. Trijulei VSAT pareigūnų pasirodymas buvo netikėtas, todėl vyrai nespėjo pasipriešinti.

Paaiškėjo, kad krovininį automobilį vairavo 27-erių Šalčininkų rajono gyventojas. Kartu vyko irgi Šalčininkų rajone gyvenantys vyrai, 21-erių ir 30-ies.

Patikrinus „Iveco“, nustatyta, kad jo krovinių skyriuje po visomis grindimis buvo įrengta slėptuvė.

Iš viso iš jos pasieniečiai ištraukė 15 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Visų tądien sulaikytų 21 500 pakelių cigarečių vertė Lietuvoje su mokesčiais būtų apie 170 tūkst. litų.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šalčininkų rajono gyventojus pasieniečiai uždarė į areštinę. VšĮ „Kalinių socialinės integracijos centras“ priklausantis krovininis automobilis „Iveco“ saugomas Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius