-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandą gabenusio automobilio keleivė gynė vairuotoją

Varėnos rinktinės pasieniečiai prie netoli Eišiškių kontrolės punkto sulaikė automobilį, kurio slėptuvėse buvo gabenama rūkalų kontrabanda. Automobilio keleivė atsakomybę prisiėmė sau, esą vairuotojas nematė, kaip ji rūkalus sukišo į slėptuves.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba,  trečiadienį vakare VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai Šalčininkų rajone, netoli Eišiškių punkto, sustabdė per jį iš Baltarusijos atvykusį automobilį „Audi 100“. Jį vairavo 19 metų Šalčininkų rajono gyventojas.

Pasieniečių paklaustas, ką gabena, vairuotojas teigė, kad nieko draudžiamo neveža. Tačiau VSAT pareigūnams kilo įtarimų, kad šiame „Audi 100“ gali būti akcizinių prekių. Buvo nuspręsta automobilį detaliau patikrinti šalia esančioje Purvėnų  užkardoje.

Patikrinimo metu automobilio durelėse, po galine sėdyne ir bagažinėje po apdaila įrengtose slėptuvėse aptikta 920 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Automobiliu  kartu važiavo ir 41 metų vairuotojo giminaitė, šio „Audi 100“ savininkė. Moteris teigė, vairuotojui kad nematant cigaretes į automobilio slėptuves ji sukišo pati.

Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinėje pradėta administracinės bylos teisena. Šalčininkų rajono gyventojai gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų ir 1989 m. laidos automobilio konfiskavimas.

Sulaikytieji  po apklausos paleisti. „Audi 100“ saugomas Purvėnų užkardoje, o cigaretės – Varėnos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius