Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandą vežantis alytiškis nuo pasieniečių spruko į kontrolės punktą

Iš Baltarusijos per Raigardo punktą įvažiavęs alytiškis, pamatęs jį pakartotinai stabdančius pasieniečius, spruko atgal į tą patį punktą. Vėliau paaiškėjo, kad taip keistai vyras elgėsi, nes automobilyje vežė cigarečių, o perdirbtame degalų bake buvo kontrabandinio dyzelino.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai su kolegomis iš rinktinės Specialiosios paskirties būrio kelyje Raigardo punktas–Druskininkai, apie 400 metrų nuo punkto, stabdė automobilį Volkswagen Multivan.

Jis buvo ką tik įvažiavęs iš Baltarusijos ir punkte įveikęs dokumentų bei muitinės kontrolę.

Iš tolėliau pamatęs VSAT pareigūnus ir, manoma, siekdamas išvengti pakartotinio vežamų daiktų tikrinimo, vairuotojas staiga apsisuko ir nuvažiavo atgal į Raigardo punktą.

Pasieniečiai prie stovėjimo aikštelės punkte sustojusio Volkswagen Multivan sulaikė 45-erių Alytaus gyventoją, automobilio savininką.

Mikroautobusą VSAT pareigūnai nuvarė į Druskininkų užkardą. Salone buvo rasti keturi krepšiai su cigaretėmis, kurias per muitinę alytiškis vežė neslėpdamas. Kontrabandinių rūkalų jis gabeno ir dar keliose automobilio vietose. Iš viso mikroautobusu vežta 1190 pakelių cigarečių „Fest“, „Premjer”, „West” ir „Viceroy” su baltarusiškomis banderolėmis.

Be to, vairuotojas gabeno 2 metalines talpyklas po 20 litrų dyzelino. Tačiau dar daugiau kontrabandinio dyzelino buvo mikroautobuso bake. Druskininkų pasieniečiai aptiko, kad jis yra perdirbtas – vietoj gamyklinio 80 litrų talpos bako buvo įrengtas savadarbis 300 litrų. Jis buvo pilnas baltarusiškų degalų.

VSAT pareigūnai pastebi, kad taip bakus patobulina dažnai į gretimą šalį vykstantys asmenys, kurie pigesnius baltarusiškus degalus bando neleistinais kiekiais gabenti į Lietuvą, o vėliau realizuoja nelegalioje rinkoje.

Dėl kontrabandos alytiškiui Druskininkų pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. Lt ir mikroautobuso konfiskavimas. Dar vieną administracinę bylą kurorto pasieniečiai pradėjo ir dėl nepaklusimo uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Už tai Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta bauda nuo 3 iki 4 tūkst. Lt.

Visą surinktą medžiagą pasieniečiai perduos Druskininkų apylinkės teismui, kuris spręs, kaip bausti alytiškį. Jį po apklausos VSAT pareigūnai paleido. Automobilis, cigaretės ir dyzelinas saugomi Druskininkų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius