Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kontrabandines cigaretes kauniečiai maskavo baltarusiškomis skiedromis

Kaišiadoryse pasieniečiai sulaikė du kauniečius, kurie iš krovininio traukinio vagono į automobilius krovė 6 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Sąstatas su medžio skiedrų kroviniu atvyko iš Baltarusijos. Vėliau kratos metu vieno iš sulaikytųjų garaže pasieniečiai aptiko dar 7 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, – praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Kontrabandines cigaretes kauniečiai maskavo baltarusiškomis skiedromis
Kontrabandines cigaretes kauniečiai maskavo baltarusiškomis skiedromis / VSAT nuotr.

Sulaikymo operaciją Kaišiadoryse VSAT Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai surengė šeštadienį. Ji vyko prie šiame mieste esančios geležinkeliu atgabentų krovinių aikštelės.

Pasieniečiai joje pasirodė tuomet, kai du vyrai, 39-erių ir 44-erių Kauno gyventojai, iš stovinčio krovininio sąstato vagono krovė dėžes. Jas kauniečiai nešiojo į čia pat privarytus automobilius „Citroen Berlingo“ ir „VW Transporter“. Sąstatas su medžio skiedrų kroviniu į Lietuvą atvyko iš Baltarusijos.

VSAT nuotr./Kontrabandines cigaretes kauniečiai maskavo baltarusiškomis skiedromis
VSAT nuotr./Kontrabandines cigaretes kauniečiai maskavo baltarusiškomis skiedromis

Pasieniečiai kauniečius ir jų krautą kontrabandinį krovinį, 6 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais, sulaikė.

Tą pačią dieną VSAT pareigūnai surengė kratą viename iš Kauno rajono kaimų. Čia esančiame garaže, kuriuo naudojosi 44-erių kaunietis, pasieniečiai dar aptiko 7 tūkst. pakelių tokių pat cigarečių.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai kauniečiams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Sulaikytuosius pasieniečiai buvo dviem paroms uždarę į areštinę. Jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vėliau kauniečiai paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius